Komisch en aandoenlijk: de 8 fasen van het Boekenbal

1 year ago


Text only:

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Bekijk de e-mail in je browser
Over de rand


‘Even te lang hield ik mijn hand / over de rand van mijn bestaan,’ dichtte M. Vasalis. Haar kleine dichterlijke oeuvre is nog steeds ongekend populair. Beleef haar gedichten, onder meer tot leven gewekt in geluidsfragmenten.


Lees het verhaal


Mini-college van Micha Hamel


Het is Boekenbal en Poëzieweek ineen tijdens een college van Micha Hamel over de tijdelijke tentoonstelling Als we in woorden voelen.  Hamel gaat in op de verleidelijkheid van VR en de mogelijkheden die dit nieuwe medium de literatuur biedt. Kom 26 maart of 2 april naar het Literatuurmuseum en laat je verrassen!


Lees meer


Peter van Straaten & het Boekenbal


'Sluit een paar honderd figuren bij elkaar op die het vertellen van sterke verhalen als beroep hebben, spoel er wat alcohol doorheen en wacht af wat er allemaal naar buiten komt.' Christiaan Weijts beschrijft de acht fasen van het Boekenbal, van het bemachtigen van de kaartjes tot de kater erna.


Lees het artikel


Verboden vruchten


In het kader van de Boekenweek 'proeft' Philip Huff een verboden vrucht: de destijds in beslag genomen roman De liefde van Bob en Daphne van Han B. Aalberse. Die kan hem overigens nauwelijks bekoren. 'De seksscènes zitten vol verzuchtingen, rolbevestigende patronen, misselijkmakende mierzoete verkleinwoordjes.' 


Lees het artikel


Lees meer artikelen en verhalen op
literatuurmuseum.nl


Copyright © 2017 Literatuurmuseum*, All rights reserved.
Pas je instellingen aan of schrijf je uit van deze lijst 
 

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018