Kwakende groene kikkers | Sint jacobsvlinder in mooi licht | Kompaswandelen
LEZERS VERTELLEN

LEZERS VERTELLEN

Unieke ontmoetingen met een ree (inclusief foto's) >
Roots
FOTO VAN DE WEEK
SINT JACOBSVLINDER IN MOOI LICHT

Deze prachtige plaat van een sint jacobsvlinder is gemaakt door Beverley Brouwer. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week. Het thema is deze keer kleurrijke insecten
Foto: Beverley Brouwer

Roots
ZOEK DE VERSCHILLEN
KWAKENDE GROENE KIKKERS

In sloten, plassen en vennen is het nu een vrolijke boel. Ze zitten nu vol kwakende groene kikkers. Maar wist je dat er meerdere soorten bestaan?
Foto: Rachel van der Zwaan

Advertorial
Roots
Verken de omgeving van Delft met deze tips

Wist je dat je vanuit Delft zo naar het strand fietst? En dat er prachtige natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving van de stad liggen? Rondom Delft liggen bovendien vele oer-Hollandse en pittoreske dorpjes en steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Dus stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan. Wij hebben de beste tips om de omgeving van Delft te verkennen!

Roots
KOMPASWANDELEN
DE KUNST VAN VERANTWOORD VERDWALEN

Een ontluikende bloem of bijzondere patronen in het zand: details die je mist als je tijdens een wandeling te gefocust bent op de route. Daarom gaat journalist Anne Bonthuis in het Rijk van Nijmegen kompaswandelen met buitencoach Elise van Winden, die alles weet over wandelen met kaart en kompas. ‘Om je verbonden te voelen met de natuur, moet je kunnen verdwalen.’
Foto: Anne Bonthuis

Roots
NATUURNIEUWS
KOMT DE ELAND OOK NAAR NEDERLAND?

Sceptici meenden decennia geleden nog dat Nederland te klein is voor ‘grote’ dieren. Inmiddels broeden kraanvogels en zeearenden in veel provincies, lopen er misschien wel tientallen wolven rond en zijn de eerste goudjakhalzen opgedoken. Is de eland de volgende binnenkomer?
Foto: iStock

Roots
advertorial
Maak kennis met Landleven en vraag een gratis nummer aan

Houdt u ook zo van het buitenleven? De vogels die ’s ochtends vrolijk fluiten, de zon die weer volop schijnt, het heerlijke zomerse gevoel? Maak dan gratis en vrijblijvend kennis met Landleven.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden