View this email in your browser

Rond wereldvoedseldag (16 oktober) staan we stil bij honger in de wereld. Komt daar nooit een einde aan? Jezus zegt: "Armen zullen altijd bij u zijn” (Matth 26:11). Toch onthoudt ons dat niet van onze plicht om honger te bestrijden. Terwijl 11% van de wereldbevolking ondervoed is, heeft 22% last van overgewicht. Er is ongelijkheid tussen landen, maar ook binnen landen. Het valt niet mee om dat tegen te gaan. In de afgelopen zestig jaar hebben inwoners van de meeste Afrikaanse landen meer te eten gekregen. Zo steeg in Rwanda het gemiddeld aantal kilocalorieën per inwoner per dag van 1790 kCal in 1961 naar 2230 kCal in 2013. Er zullen altijd mensen met honger onder ons blijven. Toch blijven wij geloven in delen, in Nederland en in Rwanda. Doet u mee?
 

Dank voor uw steun, onder andere in Rwanda.

Stop honger: geef voor Rwanda
Help honger voorkomen: geef een landbouwtraining
Boer Evariste uit Rwanda is getrouwd en heeft drie kinderen. Sinds hij de landbouwtraining van de Rwandese zusters volgde, kan hij zijn gezin zelf voeden. “Wij kunnen nu leven van de opbrengst van het land. We verdienen extra geld door groenten te verkopen. Daardoor kunnen we nu de ziektekostenverzekering en de school voor de kinderen betalen, zorgen dat er elektriciteit is in ons huis, en geld opzij leggen voor moeilijke tijden.” Voor 160 euro krijgt 1 boer(in) een landbouwtraining.
Lees hoe Evariste zijn gezin nu zelf kan voeden
"Ik ben met hiv besmet, heeft mijn leven nog wel zin?"
Je zult als kind maar besmet zijn met het hiv-virus, zoals Jovia (15) en Lea (12) uit Rwanda. Gelukkig zijn er in Afrikaanse landen nu ook medicijnen beschikbaar die voorkomen dat je overlijdt. Maar je moet die innemen met goede voeding.
En dat is voor arme mensen vaak een probleem. Kinderen met hiv krijgen hulp bij hun onderwijs en leren omgaan met hun ziekte. Hun ouders krijgen hulp om hen genoeg te voeden.
Doet u mee?
Lees aangrijpend verhaal van Jovia en Lea uit Rwanda
Corona in Rwanda: meer honger dan ziekte
In Rwanda komt corona niet op grote schaal voor. Dat is een grote opluchting voor de bevolking, de leiders, en de werkers in de gezondheidszorg. De meeste Rwandezen hebben vooral last van de gevolgen van de lockdown, net als in andere Afrikaanse landen. Het leidt tot werkloosheid. Een groot probleem zonder sociaal vangnet. Veel mensen hebben daarom extra voedselhulp nodig. Lees meer over corona in Rwanda.
Geef voor extra voedselhulp vanwege corona
Bestel dit boek gratis via de website
Laat u online inspireren: armoedebestrijding in Nederland
Dit jaar is de landelijke diaconale dag online te volgen en daardoor ook voor u gratis mee te maken. Volg bijvoorbeeld de webinar: Hoe doorbreek je het taboe op schulden?
In 2002 richtte Clara Sies de 1e Nederlandse Voedselbank op. Nu is ze betrokken bij de Gaarkeuken in Rotterdam. Zij vertelt wat kerken kunnen doen om voedselbanken overbodig te maken.
Volg de landelijke diaconale dag 7 november 2020 hier online
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020, Kerk in Actie. Alle rechten voorbehouden.

Our mailing address is:
Kerk in Actie
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven van de nieuwsbrief.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kerk in Actie · Joseph Haydnlaan 2a · Utrecht, 3533 AE · Netherlands