Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 27 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Koning moet na verkiezingen vrezen voor blauwe envelop
Als de peilingen uitkomen, wil na de verkiezingen van 22 november een tweederde meerderheid van de Tweede Kamer dat het Koningshuis belasting gaat betalen. Nu genieten een aantal van hen, onder wie koning Willem-Alexander, tal van vrijstellingen. Die tweederde meerderheid is nodig om de Grondwet aan te passen.
Lees verder »
Advocaat ‘bankierde’ voor Sanderink, half jaar geschorst
Opnieuw is een advocaat van Gerard Sanderink tegen een flinke tuchtmaatregel aangelopen. De Limburgse strafpleiter Paul Acda is voor een half jaar geschorst vanwege ‘bankieren’ voor zijn cliënt. De schorsing is de zwaarste maatregel tot nu toe voor een advocaat die werkzaamheden heeft verricht voor Sanderink.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?

Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 14 november leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »
Bedrijven verlaten Nederland niet om fiscale redenen
De regering hoeft niet overdreven bang te zijn voor bedrijven die dreigen Nederland te verlaten als het belastingklimaat verslechtert. Uit onderzoek dat minister Adriaansens heeft laten doen naar redenen waarom ondernemingen Nederland verruilen voor een ander land blijkt dat fiscale redenen nauwelijks een rol spelen.
Lees verder »
Mariska van de Luur volgt Marc Hogeboom op bij KPMG
Accountant Mariska van de Luur volgt Marc Hogeboom op als Hoofd Assurance en lid van de Raad van Bestuur van KPMG. Hogeboom trad in juli af in verband met examenfraudes bij het accountants- en advieskantoor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ben jij betrokken bij het fiscale domein en wil je fiscale risico’s leren beheersen?

Wil je meer weten over fiscaal risicomanagement en wat er voor nodig is om in control te blijven op fiscaal gebied? Procesgericht en pro actief sturen op fiscale risico’s in plaats van ad hoc en reactief. Laat je dan bijpraten op 15 november door Geert Witlox. Na afloop heb je concrete praktische handvatten waarmee je je interne fiscale risicomanagement beter kunt organiseren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat zijn de do’s and don’ts voor de WBSO-administratie?
RVO introduceerde in 2022 een nieuwe aanvraag-, mededelings- en verrekensystematiek voor het aanvragen van WBSO. Wat zijn de do’s and don’ts bij een goede S&O-administratie?
Lees verder »
Eshuis geeft medewerkers natuurherstel cadeau
Eshuis Accountants en Adviseurs geeft in samenwerking met Sumthing iedere medewerker natuurherstel cadeau. Dit kan variëren van het planten van bomen, zeewier en wilde bloemen, het herstellen van koraal, tot het opruimen van plastic. Het kantoor wil hiermee duurzaamheid tastbaar maken, mensen inspireren en bewustzijn creëren.
Lees verder »
Onderzoek naar belastingfraude met afroomsoftware
De FIOD heeft op 25 oktober in een strafrechtelijk onderzoek doorzoekingen verricht in een bedrijfspand in Weert en drie woningen in Den Bosch, Oss en de gemeente Nederweert. Drie dertigers worden verdacht van het niet voeren van een administratie, onjuiste aangiften omzet- en vennootschapsbelasting en valsheid in geschrift.
Lees verder »
SRA herziet Handboek Samenstellings- en adviespraktijk
Het SRA-Handboek Samenstellings- en adviespraktijk is herzien. Niet alleen de naam is gewijzigd, ook inhoudelijk is een aantal zaken aangepast. Een belangrijke aanvulling in het herziene handboek is de wijze waarop opdrachten binnen een kantoor moeten worden uitgevoerd.
Lees verder »
Vooral thuiswerkers zijn meer gaan thuiswerken
Een op de drie Nederlanders werkt sinds de coronapandemie regelmatig vanuit huis. Dat is een flinke toename van de gangbare praktijk voor maart 2020. Vooral mensen die toch al thuiswerkten zijn meer gaan thuiswerken. Fulltime thuiswerken gebeurt maar weinig.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
FIU gaat omschrijving bij melding ongebruikelijke transactie verplichtstellen
Administratiekantoor had ongebruikelijke transacties zorgbedrijf moeten melden bij FIU
13,6 procent van alle gemeenten zonder goedkeurende verklaring accountant
Accountantskantoor moet kosten ingehuurde foutenstapelende medewerker alsnog betalen
OPLEIDINGEN
Kennismarathon Pensioen
Fiscount
7 november 2023
VTB Payroll (45 kennispunten)
Extendum
9 november 2023
Cursus DGA privacy-structuren en excessief lenen
Accountancy Vanmorgen
29 november 2023
VACATURES
Registeraccountant jaarrekening
Jobs in Finance
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MKW
Noordwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN