Fotowedstrijd: gestrand in de halve finale | Fluitenkruidfeest in Klein Profijt | Vleermuizen tellen in de tuin
GROENE GRANDEUR

GROENE GRANDEUR

Nieuw van Roots: De mooiste landgoedwandelingen van Nederland. Meer info >>
Roots
Koninginnenpages in Nederland
EEN VORSTELIJKE VLINDER

De koninginnenpage is Nederlands grootste dagvlinder. Dankzij zijn prachtige, geel-zwarte tekening met blauwe en rode oogvlekken is het net een gevleugelde juweel. De kans dat je dat je zelf een koninginnenpage ziet wordt groter en groter, want deze schoonheid duikt op steeds meer plekken en in steeds grotere aantallen op.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2021
GESTRAND IN DE HALVE FINALE

De Roots Natuurfotowedstrijd 2021 heeft een recordaantal inzendingen opgeleverd. Er zijn maar liefst 8.010 natuurfoto’s ingezonden! Deze 10 foto's hebben de finale net niet gehaald, maar ze zijn te mooi om niet te laten zien.
Sneeuwgorzen. Foto: Gert Lagerweij

Roots
Broodje aap?
BLIJFT EEN REGENWORM LEVEN DIE JE DOORMIDDEN HAKT?

Roots ontrafelt regelmatig een broodjeaapverhaal. Deze keer: als je een regenworm per ongeluk doormidden hakt, blijft die dan leven en worden het dan twee wormen?
Foto: iStock

Roots
Natuurnieuws
TINY FOREST: GROENE HAVEN VOOR DIEREN EN PLANTEN

Het Tiny Forest-project van IVN Natuureducatie bestaat in Nederland 5 jaar. Inmiddels zijn er 126 kleine stadbossen uit de grond geschoten. Stimuleren de minibossen de soortenrijkdom ook echt? Dierecoloog Fabrice Ottburg van Wageningen University & Research volgt sinds 2017 11 Tiny Forests. Zijn oordeel: “Een Tiny Forest versterkt de biodiversiteit in een stad.”
Foto: Daniël Mulder

Vaderdagdeal:
VERRAS HEM MET ZIJN FAVORIETE MAGAZINE

Op zondag 20 juni is het Vaderdag! Een mooi moment om de leukste vader, opa (of gewoon jezelf) eens lekker in het zonnetje te zetten. Gun een rustmoment met een mini-abonnement op een magazine naar keuze. Je kunt kiezen uit 15 titels. Van Fiets tot Roots, van Kijk tot Formule 1.

Roots
Roots
Nieuw natuurommetje
RUWE DIAMANT LANGS DE OUDE MAAS

Zoetwatergetijdennatuur is schaars in Nederland. Maar langs de Oude Maas bij Rotterdam zijn nog enkele gebieden die bij hoogwater vollopen en bij laagwater grotendeels leeglopen. Klein Profijt is zo’n juweeltje. Ervaar het zelf met het natuurommetje van Roots in dit natuurgebied.
Foto: Paulien Bunskoek

Roots
Landelijke Vleermuistuintelling 2021
VLEERMUIZEN VINKEN IN DE TUIN

Vliegen er vleermuizen rond je huis? Doe dan op 28 en 29 mei mee aan de Landelijke Vleermuistuintelling 2021. Zo help je mee aan onderzoek en steek je zelf wellicht ook nog het een en ander op. Dankzij de handige Zoekkaart voor vleermuizen van de Zoogdiervereniging leer je namelijk eenvoudig vleermuissoorten herkennen.
Gewone dwergvleermuis. Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden