“Zonder een ongelukkige jeugd, geen debuutroman.”

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 15 februari 2022Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

3 herschrijftips om je woordenaantal naar beneden te krijgen

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Je schrijft iets en je bent er hartstikke blij mee, maar je hebt te veel woorden. Wat is dan de beste manier om je woordenaantal naar beneden te krijgen? 3 manieren om dat strategisch te doen.


✅ De anatomie van songwriting 

Songwriting: kunst of ambacht? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen met poëzie of proza? De benadering van het vak van liedjesschrijver biedt veel aanknopingspunten voor boekenschrijvers, makers van korte verhalen en dichters. In drieënhalve minuut ambachtelijk je punt maken, het is een kunst op zich. Voor wie liedjes wil schrijven, maar eigenlijk voor iedereen die met woorden een wereld wil scheppen. Met én zonder muziek. Peter van Vleuten neemt je mee in de inzichten en analyses die hij leerde van Professor Pat Pattison (Berklee College of Music in Boston) in het komende nummer van Schrijven Magazine. 

Ook in ons komende nummer:
✅ 5 clichés in feelgoodboeken en hoe je ze voorkomt 
✅ Wanneer gebruik je een witregel?
✅ Schrijfles van de Russen – masterclass proza schrijven
✅ Lisa Weeda over familieverhaal schrijven
✅ Verhaal versus plot
✅ Literaire non-fictie
✅ Schrijftips van Gilles van der Loo

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 8 april in de brievenbus! 
Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór vrijdag 25 maart 23:59 u. 


Geef cadeau


6 gouden humortips voor het begin van je boek of je achterflap

“Zonder een ongelukkige jeugd, geen debuutroman,” is voorbeeld van een boute stelling die je kan gebruiken om humor in je verhaal te brengen. Cabaret docent en -regisseur Malinca Verwiel deelt 6 tools voor cabaretiers die ook heel goed te gebruiken voor blogs, artikelen en romans. Voor bijvoorbeeld de opening van een hoofdstuk of een pakkende achterflap van je boek.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Zo schrijf je een (familie)biografie

Wie je bent kan veel te maken hebben met wie je grootouders een eeuw geleden waren. Wanneer je je autobiografie schrijft is het vaak van belang om ook je familiegeschiedenis in ogenschouw te nemen. Maar hoe doe je dat? In dit gratis webinar leg ik je het uit! 

Lees verder


Een intrigerende antagonist

Je antagonist is de stuwende kracht in je verhaal; zijn taak is ervoor te zorgen dat je lezer wordt meegesleept, meevoelt met je protagonist en geraakt wordt door de tegenslagen en andere problemen waarmee je protagonist geconfronteerd wordt. Auteur Miriam Wesselink geeft tips hoe je een goede antagonist neerzet. 

Lees verder


Nieuwe schrijfcursus van de Schrijven Online Academie

Je bent een boek aan het schrijven, waar je je hart en ziel in stopt. Maar als je er geen promotie voor maakt, dan weet niemand dat het bestaat. Veel schrijvers zitten niet zo te wachten om zichzelf op de voorgrond te schuiven. Over je boek communiceren hoeft niet net zoals al die ‘goeroes’, op manieren die je zelf wellicht irritant vindt. 

Deze cursus helpt je je eigen manier te vinden, die heel dichtbij ligt en die echt bij je past. Daardoor voelt promotie heel natuurlijk en niet als ‘werk’. Hopelijk ga je jouw boekpromotie op deze manier net zo leuk vinden als het schrijven en praten over jouw boek. Met als gevolg: meer zichtbaarheid voor jou, je boodschap, je boek en je andere producten en diensten.

En als abonnee krijg je korting!


Wat als je personage lastig te schrijven is?

Al schrijvende leer je personages langzaamaan steeds beter kennen. Dan krijg je uiteindelijk een goede basis om op vooruit te borduren. Maar soms is personageontwikkeling niet zo simpel, omdat je personage lastig te schrijven is. Wat doe je dan?

Lees verder


Elke keer een nieuw schrijfthema met Schrijven Magazine Plus

Onbeperkt toegang tot de leukste artikelen, schrijftips en schrijfopdrachten van Schrijven Magazine? Abonneer dan op Schrijven Magazine Plus en lees zes keer per jaar het digitale magazine in de maanden dat de papieren editie niet verschijnt. In januari verscheen “Show, don’t tell.”

✅ Je krijgt 6 x per jaar een online magazine waarin we één thema volledig uitdiepen
✅ Alle edities blijven online beschikbaar. Je hebt dus toegang tot een groeiend archief
✅ Met momenteel al 4 jaargangen online
✅ Je krijgt korting op de schrijfcursussen uit de Schrijven Online Academie.
✅ Je krijgt korting op manuscriptbeoordeling.

Abonnees van Schrijven Magazine krijgen 55% korting op een lidmaatschap Schrijven Magazine Plus. Dat betekent: 6 nieuwe digitale edities per jaar voor slechts € 14,95 i.p.v. € 35,-! 


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2022. Alle rechten voorbehouden.