Veel mensen kunnen er niets aan doen dat ze slecht tegen kou kunnen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

'Donorzaadwereld was machocultuur met vergaande scoringsdrift.' Hoe fertiliteitsartsen hun eigen sperma konden gebruiken

Opnieuw komt aan het licht dat een medewerker van een fertiliteitskliniek zijn eigen sperma gebruikt heeft voor donatie. Hoe kon dit in de jaren zeventig zo vaak gebeuren? En hoe is dat voor hun donorkinderen?

Drukke vaderdag
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Liefde is overal (in je lijf)

Liefde? Dat voel je door je lichaam suizen, fladderen of stromen. Maar waar in je lijf gloeit dit gevoel precies? Die vraag zochten biologen uit Finland van harte uit.

Door de maag of onder de navel?
 
 
 
Afbeelding
 

De nieuwe Quest is er!

Succes is maakbaar, als je er maar voor gaat. Nou ja, dat vertellen we onszelf maar wat graag. Maar hoe realistisch is dat ideaal? En is dat ideaal wel zo ideaal?

In dit nummer duiken we nog verder in de maakbaarheid van het leven. Sporters blijven bijvoorbeeld records breken, maar wat is het maximum dat ons lichaam kan bereiken? Hoe knutsel je een nieuwe taal in elkaar? En hoe maak je een virtuele versie van jezelf?

Deze en meer verhalen lees je in Quest 2 die nu in de winkels ligt. Of je koopt hem in onze webshop.

Wil ik!
 
Afbeelding
 

De oudste schildpad is 191 jaar, maar het kan nog ouder

De eerste paardentram in New York maakte in 1832 zijn debuut. In datzelfde jaar werd een schildpad geboren die vandaag het oudste levende exemplaar van zijn soort is. En toch zijn er dieren die nog veel en veel ouder zijn.

Wie blaast de meeste kaarsjes uit?
 
 
Afbeelding
 

Bijna een op de vijf mensen heeft een genetisch trucje om de kou te weerstaan

De een loopt op een winterse dag zo naar buiten in een korte broek, terwijl de ander al begint te rillen bij het idee van ijsblokjes in een zomers drankje. Waarom kunnen we niet allemaal even goed tegen kou? Dat komt deels door je genen.

Bedankt pap en mam
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Alfa, bèta en omega? Wolven hebben helemaal niet zo'n rangorde

In wolvenroedels vechten de dieren om een positie aan de top. De winnaar van dat vechttoernooi wordt bekroond tot alfa: de meest dominante wolf. Dit alfamannetje leidt de groep. Tenminste, dat denken veel mensen, maar dat beeld klopt niet.

Wie is dan de baas?