Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 24 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
KPMG betrokken bij Amerikaans toezichtschandaal
Drie oud-medewerkers van de Amerikaanse accountancytoezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) worden verdacht van het lekken van informatie naar KPMG. Ook drie werknemers uit het hogere management van KPMG wordt betrokkenheid verweten, meldt het FD op basis van berichtgeving van persbureau Bloomberg.
Lees meer
 
 
PwC: Nederlandse CEO’s optimistisch én bezorgd
Nederlandse CEO’s zijn optimistisch over de economische groei, blijkt uit de Nederlandse uitkomsten van de 21e editie van het jaarlijkse CEO survey van PwC. Tegelijkertijd maken Nederlandse CEO’s zich ook zorgen over ontwikkelingen die hun markt raken en de economische, politieke en sociale omgeving waarin ze opereren.
Lees meer
 
Nee. Advertorial

‘Nee.’ ‘Nee.?’ ‘Dat snap ik niet. Dit heeft iedereen toch nodig?’ ‘Tja…’. ‘En wanneer komt het er dan in?’
Een gesprek om kromme tenen van te krijgen, toch? We houden niet van ‘nee’. Niet als softwareleverancier en niet als klant. ‘Sorry seems to be the hardest word’ concludeerde Elton John. Hij zat duidelijk niet in de software. Daar is mijn ervaring dat je veel vaker ‘sorry’ hoort dan ‘nee’. Dat vind ik niet slim en ik zal uitleggen waarom.

 
Kamervragen VVD over vermogensrendementsheffing 
Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft staatssecretaris Snel van Financiën gevraagd welke consequenties hij verwacht als een recente uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof standhoudt. In hoger beroep bepaalde het hof onlangs dat de vermogensrendementsheffing in 2014 te hoog is geweest.
Lees meer
 
Robotic Assistant van Yuki beoordeelt kwaliteit boekhouding Contentpartner
Het cloudplatform Yuki komt met een kwaliteitsmonitor die een ‘rapportcijfer’ geeft aan onderdelen van de online boekhouding en daarna ook aan de boekhouding in zijn totaal. De monitor controleert op inconsistenties, afwijkingen, volledigheid, tijdigheid en onvolkomenheden en is vanaf vandaag toegevoegd aan de ‘Robotic Assistant’ van Yuki. 
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Gesjoemel met registratie melkkoeien
Volgens landbouwminister Carola Schouten wordt door boeren op flinke schaal gefraudeerd met de registratie van het aantal melkkoeien. Schouten schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat mogelijk duizenden bedrijven kalveren van de ene koe toeschrijven aan een andere koe. Een boer kan zo meer melkkoeien houden dan wettelijk is toegestaan. 
Lees meer
 
 
ING stopt met TAN-code
ING heeft de app voor mobiel bankieren aangepast. Klanten bevestigen een betaalopdracht voortaan met de app en niet meer met een TAN-code per sms of papieren lijst. Alle particuliere klanten worden de komende maanden gefaseerd overgezet naar het vernieuwde Mijn ING. Alle klanten met de Mobiel Bankieren-app gaan dan ook over op mobiel bevestigen. 
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod. =>

 
EU schrapt acht belastingparadijzen van zwarte lijst
De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen. Het gaat om Panama, Barbados, Grenada, de Verenigde Arabische Emiraten, Mongolië, Tunesië, Macau en Zuid-Korea.
Lees meer
 
BTW terugvragen bij oninbare facturen. Hoe werkt dat? Contentpartner
Je hebt (meer dan) een jaar geleden een opdracht aangenomen voor een klant en vervolgens keihard gewerkt om de opdracht uit te voeren. Alles is netjes volgens afspraak uitgevoerd en de factuur is zoals afgesproken naar de klant gestuurd. Wat nou als je klant de factuur niet betaalt? Zelfs niet na meerdere herinneringen of na […]
 
 
PERSONALIA: Kriton breidt verder uit
Kriton versterkt zich met twee nieuwe collega’s. Op 1 januari zijn Leja Gouwens en Dennis Stienen in dienst getreden bij Kriton. Met hun komst versterkt het advies- en trainingsbureau haar slagkracht in vaktechniek, IT-audit en (e-)learning. Zij zijn daarmee de 7e en 8e ervaren registeraccountant in het team van 10 professionals dat accountantskantoren adviseert en […]
Lees meer
 
 
ABN AMRO stapt uit Payconiq
ABN AMRO ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigt daarom aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
Lees meer
 
 
Investeringen flink in de lift
In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa in Nederland 8,8 procent groter dan in november 2016, meldt het CBS. De stijging is een fractie groter dan een maand eerder. Opnieuw is vooral meer geïnvesteerd in woningen, personenauto’s en machines.
Lees meer
 
Digitaal deponeren middelgroot: meer dan het vervangen van de pen door een toetsenbord Contentpartner
Jaarrekeningen van kleine ondernemingen worden al met SBR gedeponeerd. Vanaf boekjaar 2017 moeten ook de meeste middelgrote ondernemingen dit doen. Nieuw hierbij is dat ook de controleverklaring digitaal moet worden ingestuurd en dat de digitale handtekening de ‘natte’ handtekening vervangt. Dit proces van deponeren van de jaarrekening, inclusief accountantsverklaring met SBR, is voor een accountant […]
 
Masterclass Risicogericht Samenstellen Opleiding
Risicogericht samenstellen. Hoe dan? Je bent accountant & je hebt Visionplanner. Je wilt voor de jaarrekeningen 2017 een keurig risicogericht samensteldossier aanleggen. Maar je hebt nog weinig ervaring met het echte risicogerichte proces. En dat geeft onzekerheid: Hoe onderscheid je administratieve dienstverlening van samenstellen? Welke rol speelt de bedrijfsbeschrijving in mijn samenstelproces? Wanneer is iets een […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
(Junior) Relatiebeheerder – Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Vacature
Als Relatiebeheerder kun jij voor onze ondernemers écht het verschil maken. Je neemt hen veel financiële zaken uit handen. Ben jij de betrokken en ambitieuze Relatiebeheerder die wij zoeken? (Junior) Relatiebeheerder 24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Ben jij onze nieuwe Relatiebeheerder? Dan ben je in de volle breedte […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn