Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
KPMG draagt dossiers failliet Paperlinx over, curatoren onderzoeken nieuwe procedures
KPMG heeft gehoor gegeven aan een uitspraak waarin de rechter het accountantskantoor in januari sommeerde om de controledossiers van de in 2015 failliet gegane papiergroothandel Paperlinx aan de curatoren te overhandigen. Dat blijkt uit een nieuw faillissementsverslag van de curatoren. Eerder al draaiden de curatoren een transactie van € 37,6 miljoen terug omdat ze onrechtmatige […]
Lees verder »
Ondernemers: meer maatwerk nodig in steunmaatregelen overheid
Maatwerk bij de noodsteunmaatregelen voor ondernemers is van het grootste belang om uit de crisis te komen, vindt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis cursus: Juridische fusie en splitsing

De terminologie met betrekking tot juridische fusie en (af)splitsing wordt in de praktijk veelal als complex ervaren. Mr. L.W. Kelterman licht deze terminologie toe, doorloopt de te volgen procedures en bijzonderheden op dit gebied en hij leert u de diverse verschijningsvormen van fusie en splitsing te herkennen. U krijgt voor deze cursus tevens 3 PE-uren toegekend!

Lees verder »
UWV: veel aanvragen TOFA voldoen niet aan voorwaarden
UWV heeft sinds maandag 22 juni 11.500 aanvragen ontvangen van onder andere flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten die in aanmerking willen komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Vorige week ontving een groot deel van de aanvragers de tegemoetkoming van 1650 euro bruto op hun rekening.
Lees verder »
Hof stelt Belastingdienst in het gelijk in Edelweisszaak
De Belastingdienst heeft een onbeperkte navorderingsbevoegdheid voor de heffing van erfbelasting en mag dus ook de zogeheten Edelweissroute dwarsbomen, heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitgesproken. De Edelweissroute is erop gericht erfbelasting over zwart vermogen van de erflater te ontduiken door pas na het verstrijken van de navorderingstermijn van 12 jaar de Belastingdienst te informeren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Als zelfstandige gaan werken vanuit de WW; geen slecht idee

Ondanks de forse overheidsinvesteringen in tijdelijke maatregelen, zoals de NOW 1.0 en 2.0 en de Tozo, is een forse terugval in werkgelegenheid onvermijdelijk. Accountantskantoren en andere specialistische zakelijke dienstverleners krimpen gemiddeld  in werkgelegenheid en komen er dan nog relatief ‘gunstig’ vanaf, aldus de prognose van banken en het CPB. Het is echter moeilijk om zicht […]

Lees verder »
Beurskleintjes blijven moeite houden om accountant te vinden
Het beursgenoteerde Alumexx is door Euronext op het strafbankje geplaatst omdat het nog altijd niet is gelukt om een OOB-accountant te vinden voor de controle van de jaarrekening 2019, meldt het bedrijf maandagavond. De CEO van Alumexx noemt het ‘spijtig dat de beschikbaarheid van OOB-accountants momenteel zo beperkt is.’
Lees verder »
KING Software nieuwe naam voor MUIS Software, ctrl en King Business Software
KING Software is per direct de nieuwe handelsnaam voor online boekhoudpakket MUIS Software, accountancy platform ctrl en ERP-oplossing King Business Software. 
Lees verder »
Wat wijzigt er per 1 juli voor salarisadministrateurs?
Wat wijzigt er voor de salarisadministratie per 1 juli 2020? Of wat loopt er af op 30 juni? En hoe zit het na 1 juli? De aandachtspunten op een rij.
Lees verder »
RJ-Uiting 2020-11: verduidelijking toepassing combinatie 3 in de enkelvoudige jaarrekening
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2020-11: Ontwerp-Richtlijn: verduidelijking toepassing combinatie 3 in de enkelvoudige jaarrekening en waardering vastgoed voor eigen gebruik in enkelvoudige jaarrekening moedermaatschappij gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, hoe hou je grip op je documenten?

Elk bedrijf of organisatie heeft tegenwoordig te maken met grote hoeveelheden (digitale) documenten die dagelijks worden gedeeld, bijgewerkt en opgeslagen. Beheer en beveiliging van al deze documenten is belangrijk, maar je wilt er geen dagtaak aan hebben.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
FIOD onderzoekt BTW-fraude met auto-import
Grotere bedrijven vragen relatief vaak uitstel van belastingbetaling aan
Transitievergoeding verlagen bij brede inzetbaarheid
Eerste nieuwsbrief Loonheffingen 2021 pas in september
OPLEIDINGEN
Webinar: Significante aangelegenheden
Fiscount
2 juli 2020
Online cursus Vermogensoverdracht naar de kinderen: theorie en emotie
Fiscaal Vanmorgen
2 juli 2020
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN