Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 20 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
KPMG hoeft controledossier failliete klant na grootschalige diefstal medewerker niet vrij te geven
KPMG hoeft een voormalige klant die in 2013 failliet ging niet het controledossier te overhandigen met betrekking tot enkele jaarrekeningen. De failliete ondernemers wilden het controledossier gebruiken om KPMG mogelijk aansprakelijk te stellen voor geleden schade als gevolg van gebrekkig uitgevoerd controlewerk.
Lees verder »
SRA kritisch op kleine kantoren om daling interne kwaliteitscontroles 
SRA haalt uit naar kleine en middelgrote accountantskantoren die geen of te weinig werk maken van interne kwaliteitscontroles. De hele sector riskeert reputatieschade als accountants de kwaliteit van hun eigen werk niet laten beoordelen, waarschuwt  voorzitter van de SRA-kwaliteitscontrolecommissie Willem van Wijngaarden.
Lees verder »
Advertorial: Bent u het zat om teveel te betalen voor uw administratiesoftware?

Wilt u ook uw kantoor overzichtelijk digitaliseren?
Kleisteen begeleidt u naar een efficiëntere werkwijze.
Laat uw klanten bonnetjes uploaden per mobiel en u doet de rest.
Uw eigen accountmanager voor gratis ondersteuning
Gratis workshops in Amsterdam
Administraties voor uw klanten al vanaf 2,-
Bekijk het in Kleisteen

Advertorial: Gratis bijeenkomst ‘Valkuilen bij toetsing’

Op 3 juli organiseert Visionplanner in samenwerking met John Weerdenburg van Auxilium de bijeenkomst ‘valkuilen bij toetsing’.
John Weerdenburg neemt je mee door het toetsingsproces en bespreekt de belangrijkste valkuilen die kunnen leiden tot een minder positieve toetsingservaring.
Meld je aan en kom voortaan glansrijk door de toetsing.

Eisen tot 15 maanden cel tegen boekhouder en handlangers om BTW-fraude en witwassen
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Rotterdam tot 15 maanden cel geëist tegen drie verdachten van valsheid in geschrifte en belastingfraude. Eén van de verdachten is boekhouder en had een administratie- en adviesbureau. Het OM verwijt verdachten dat zij vals opgemaakte facturen beschikbaar stelden aan derden om op te nemen in de administratie en op basis […]
Lees verder »
Dwaling Waterland Accountants & Adviseurs en Contaxus bij fiscaal advies
De Volendamse bedrijven Waterland Accountants & Adviseurs en Contaxus hebben een dwaling begaan bij de fiscale advisering van een klant over een geschil dat het bedrijf had met de fiscus over een herinvesteringsreserve (HIR), oordeelt het Gerechtshof Amsterdam. Het advies van de twee bedrijven had hoge kosten voor de klant tot gevolg zonder dat het gewenste […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe krijgt u meer grip op de interne processen van uw accountantskantoor?

Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen, hebben ze grip op hun business en kunnen ze nog succesvoller opereren. Maar hoe zit het met de grip op uw eigen kantoor, op uw interne processen? Hoe krijgt u meer controle, rust en rendement? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
NBA: ICT-gebruik MKB-accountants geeft reden tot zorg
Een in mei gehouden survey onder MKB-accountants naar ICT-gebruik lijkt geruststellend, maar als verder wordt gekeken blijkt volgens de NBA al snel dat er sprake is van een zorgwekkend beeld. De meerderheid van de MKB-accountants geeft aan gebruik te maken van bestaande technologieën, maar met nieuwe technologieën is een groot deel nauwelijks bekend.
Lees verder »
Geen steun voor parlementair onderzoek naar Belastingdienst
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën voerde woensdag het zoveelste overleg met de Kamer over het functioneren en de toekomst van de Belastingdienst. Snel ontkent niet dat er momenteel veel misgaat, maar is er van overtuigd dat het echt beter wordt.
Lees verder »
Consultatie nieuwe groepsregeling fiscale eenheid gestart
Staatssecretaris Snel van Financiën is gestart met de internetconsultatie voor een nieuwe groepsregeling in de vennootschapsbelasting. Bij de parlementaire behandeling van de Wet spoedreparatie fiscale eenheid was al aangekondigd dat de huidige fiscale-eenheidsregeling door een nieuwe fiscale groepsregeling zal worden opgevolgd
Lees verder »
PERSONALIA: nieuwe partner bij Verax Accountants
Onlangs heeft Verax Accountants, gevestigd in Vaassen, haar organisatie en directieteam versterkt met een nieuwe partner: Arnold Eijlander AA RB.
Lees verder »
Koppeling Knab en Exact Online mogelijk
Klanten van online bank Knab en Exact kunnen hun bankrekening vanaf nu aan hun boekhoudpakket koppelen. Banktransacties kunnen daardoor automatisch verwerkt worden in het boekhoudpakket. Dit levert ondernemers volgens Knab en Exact een tijdsbesparing op van 89%.
Lees verder »
Deloitte geeft opnieuw geen oordeel over jaarrekening Steinhoff
Deloitte ziet het ook bij de jaarrekening 2018 van het in een financieel schandaal verwikkelde meubelconcern Steinhoff niet zitten om een oordeel te geven over de cijfers. De accountant heeft daarvoor ‘niet genoeg fatsoenlijk boekhoudkundig bewijs verzameld’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Accountants kunnen niet meer om SBR Nexus heen’

Een nieuwe standaard voor het veilig, eenvoudig en snel aanleveren van bedrijfsinformatie bij banken: dat is simpelweg de opzet van SBR Nexus (voorheen SBR Banken). Voor een accountant moet het inmiddels geen vraag meer zijn of hij zich aansluit, zeggen Wilbert Star (Van Wezel Accountants & Adviseurs) en Roos Timmermans (Unit4).

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Salarisadministratie nieuwe stijl: weg met routinematig en repetitief werk

Handmatig mutaties kopiëren en invoeren, of je klant digitaal laten aanleveren en automatisch invoeren? Al je klanten langs lopen om te controleren of zij hun wijzigingen hebben ingevuld? Of een dashboard waarin je dat direct ziet? Nieuwe manieren van werken verhogen het niveau van je dienstverlening en je werkt een stuk efficiënter.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
A.C. Wijker Administratie en Advies draagt klantenportefeuille over aan TessAdmin
Weinig enthousiasme over freelancen en ZZP’en
CPB: koopkrachtstijging valt flink lager uit
OPLEIDINGEN
Jam Cultures
NBA Opleidingen
26 juni 2019
Gratis AVG update sessie: 1 jaar AVG, wat is de stand van zaken?
The Legal Company
21 juni 2019
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
25 juni 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Controleleider
ABAB
Tilburg
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN