Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 8 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
KPMG maakt adviesdiensten digitaal toegankelijk
KPMG gaat onder de naam ‘KPMG Smart Tech Solutions’ zijn dienstverlening op het gebied van accounting en consulting op grote schaal digitaal toegankelijk maken. Dat betekent dat bedrijven en organisaties voor een aantal expertisegebieden adviesdiensten kunnen ‘downloaden’ en naar eigen inzicht in hun bedrijfsvoering kunnen gebruiken.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: fiscalisten terughoudend sinds Panama Papers
Belastingadviseurs zijn meer op hun hoede. Door de enorme publieke aandacht voor de Panama Papers zijn zij terughoudender bij het aanbevelen van dubieuze belastingconstructies.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper =>

 
Accountants schoten tekort bij waardebepaling aandelen
Twee accountants kregen een waarschuwing van de tuchtrechter, omdat de inhoud van hun rapport over de waardebepaling van een pakket aandelen verkeerd uitgelegd kon worden. De klager was een voormalig bestuurder, die mede na uitbrengen van hun rapport persoonlijk aansprakelijk gesteld werd voor miljoenen euro’s.
Lees meer
 
 
Aanhoudend lage rente grootste risico financiële sector
De aanhoudend lage rente vormt één van de belangrijkste risico’s voor de Nederlandse financiële sector. De winstgevendheid van banken staat onder druk. Verder neemt de prikkel voor huishoudens en bedrijven om hun schulden omlaag te brengen af.
Lees meer
 
 
Oud-kasbeheerder Vestia moet €11,5 miljoen schadevergoeding betalen
De voormalige kasbeheerder van woningcorporatie Vestia Marcel de V. moet een schadevergoeding van 11,5 miljoen euro betalen aan Vestia wegens smeergeld. Dat heeft de rechter bepaald in een bodemprocedure, aangespannen door de woningcorporatie.
Lees meer
 
 
Kantoren met AFM-vergunning op schema met verbeteringen
De NBA heeft een schematisch overzicht gemaakt van de voortgang van maatregelen, gericht op verbetering van de kwaliteit van accountantscontrole. Uit het overzicht blijkt dat de accountantsorganisaties met een AFM-vergunning voor het controleren van organisaties van openbaar belang (oob’s) gemiddeld voor 97 procent op schema liggen met het doorvoeren van de 53 maatregelen uit het rapport […]
Lees meer
 
 
Themabijeenkomst over invloed digitalisering
De NBA organiseert voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering op 19 juni de themabijeenkomst over de invloed van digitalisering van het beroep. De bijeenkomst heeft plaats in het Spant! te Bussum.
Lees meer
 
 
Transportsector heeft de wind weer in de rug
De transportsector heeft in het eerste kwartaal van 2017 ruim 5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de grootste omzetstijging in zes jaar tijd.
Lees meer
 
Full•Finance Opleidingen en MKB-kredietcoach starten opleiding Financieringsdeskundige Contentpartner
Full•Finance Opleidingen en MKB-kredietcoach vangen in het najaar aan met de opleiding Financieringsdeskundige. De praktijkgerichte opleiding geeft invulling aan de vragen die de veranderende financieringsmarkt aan de accountant stelt.
 
De (accountant) adviseur als businesscoach Opleiding
Ik stel me kort aan u voor. Ik ben Servaas Vrijburg (1964). Ik heb ruim 20 jaar een fiscale (pensioen)advies- en -trainingspraktijk gehad; voornamelijk binnen Fiscount. Deze praktijk was grotendeels gericht op vak-inhoud. Een prachtige tijd waar ik nog dagelijks van nageniet. Toch moest het roer van mezelf om. Een soort innerlijke drang. Echter, Fiscount […]
 
Senior assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als senior assistent accountant? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn