Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 29 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘KPMG misleid door gesjoemel bij Buma/Stemra’
Bij Buma/Stemra is jarenlang door medewerkers en CFO voor miljoenen gerommeld met de boekhouding, zo heeft de auteursrechtenorganisatie zelf bekendgemaakt. Daardoor zijn de kosten kunstmatig hoog gehouden. Huisaccountant KPMG zou geen blaam treffen, omdat de betrokken posten per stuk te klein waren om op te vallen.
Lees meer
 
 
RA en AA doorgehaald na meerdere negatieve toetsingen
Twee accountants hebben van de interne kwaliteitsbeheersing op het kantoor waar zij werkten zodanig een potje gemaakt, dat zij allebei van de Accountantskamer een doorhaling opgelegd hebben gekregen.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
Duitsers willen Panama Papers wel delen
De Duitse federale recherche is bereid voor Nederland relevante informatie uit de Panama Papers te delen. Of de informatie dan ook openbaar wordt gemaakt, is nog niet duidelijk, heeft staatssecretaris Wiebes (Financiën) de Tweede Kamer laten weten.
Lees meer
 
 
Big Four storten zich op cyberbeveiliging
Grote accountancy- en consultancybedrijven storten zich op de markt voor ICT-beveiliging, meldt het FD. De Big Four hebben wereldwijd de laatste jaren veel cybersecuritybedrijven overgenomen en in Nederland groeit de omzet in deze tak van sport sterk.
Lees meer
 
Inschrijven in september loont met de Up to Date actie Advertorial

Bij Markus Verbeek Praehep zijn wij ervan overtuigd dat jezelf blijven ontwikkelen essentieel is om van waarde te blijven voor de arbeidsmarkt. Daarom krijgen cursisten die zich t/m september 2017 bij ons inschrijven een training cadeau. Zelf geen interesse. Stuur dan je collega. Keuze uit de volgende trainingen: Excel voor financials, Digitale toekomst voor Financials of de Updatesessie Salarisadministratie.
CTA: Bekijk de actie hier

 
Salarisadministratie zorgt voor stress
Volgens het jaarlijkse trendonderzoek van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (Nirpa) is de werkdruk voor de salarisadministrateur afgelopen jaar fors gestegen. “Twee derde van alle professionals heeft te maken met méér werk dan in 2016, driekwart heeft ook te maken met complexer werk.” De vooruitzichten zijn dat het werk zich nog meer zal […]
Lees meer
 
 
Werkgroep Copro: nieuwe procedure BIG-registratie
Op advies van de NBA-werkgroep Controleprotocollen (Copro) heeft de Verklaring werkervaring zelfstandig beroepsbeoefenaar van het CIBG niet langer een verplicht format.
Lees meer
 
 
Van Schoten van Rekenkamer naar AFM
Ellen van Schoten wordt per 1 oktober niet-statutair bestuurder bij de AFM. Ze wordt als COO verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering.
Lees meer
 
 
Algemeen pensioenfonds in opmars bij overdrachten
De laatste tien jaar is het aantal pensioenfondsen met twee derde afgenomen. Tegenover 713 fondsen in 2007 stonden halverwege dit jaar nog 268 actieve pensioenfondsen, zo blijkt uit cijfers van toezichthouder DNB. Tegelijk met deze consolidatie maakt het algemene pensioenfonds een opmars: zij zijn steeds meer betrokken bij overdrachten.
Lees meer
 
 
BNG: minder vraag naar krediet
Bij woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen is weinig vraag naar nieuwe langlopende krediet. Dat meldt BNG Bank, die in het eerste halfjaar het bedrag aan nieuwe kredieten zag dalen tot € 4,4 mld, tegen € 4,7 mld in de eerste helft van vorig jaar.
Lees meer
 
 
‘Nieuwe wet belastingontwijking slecht voor Nederlandse en buitenlandse bedrijven’
Het conceptwetsvoorstel waarmee het kabinet belastingontwijking wil aanpakken, maakt Nederland minder aantrekkelijk voor internationale ondernemingen. Na de orde van belastingadviseurs waarschuwt ook werkgeversorganisatie VNO-NCW daarvoor.
Lees meer
 
6 grote vragen en antwoorden over NVKS: Kwaliteitsstelsel accountantskantoren op de schop Contentpartner
Op 1 januari 2018 treden de nieuwe Nadere Voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) in werking. Hoeveel impact de invoering van deze nieuwe voorschriften heeft op uw accountantskantoor, hangt af van de situatie van uw kantoor. Hierna staan we eerst stil bij de kantoren voor wie de invoering van de nieuwe voorschriften het meeste impact heeft. Vervolgens gaan […]
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
LET OP DEZE TRAINING WORDT OOK OP ANDERE DAGEN EN ANDERE LOCATIES GEORGANISEERD! Zie site NBA Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de […]
 
Fiscalist (generalist) Vacature
Door het gestaag groeiend aantal leden is Auxilium Adviesgroep op dit moment op zoek naar een: Fiscalist (generalist) Wij bieden u: een plezierige informele werkomgeving met enthousiaste collega’s samenwerking met andere professionals een honorering die marktconform is een goede balans tussen werk en privé voldoende ruimte voor eigen initiatieven en ideeën Uw werkzaamheden bestaan uit het […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn