Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 20 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Verliesaversie’ leidt tot beleggingsangst vermogende Nederlanders
Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft meer dan halve ton aan vermogen, maar durft het vaak niet aan dit te beleggen. Vier op de tien vermogenden lijden aan ’verliesaversie’, volgens ING.
Lees meer
 
 
KPMG: projectmanagement bouw moet anders
Bedrijven in de bouw- en constructiesector moeten het beheer van en de controle op grote bouwprojecten totaal anders gaan inrichten. Het huidige gebrekkige management zorgt ervoor dat de rendementen op veel projecten achterblijven bij de prognoses.
Lees meer
 
Robotiseer uw controle werk! Advertorial

Saai routinewerk, niemand zit erop te wachten. Laat het daarom over aan de Robotic Assistant. Die maakt met plezier rapportages, signaleert zonder pardon zowel fouten als ontbrekende documenten, koppelt automatisch gegevens aan relevante data en waarschuwt als er actie ondernomen moet worden. De Robotic Assistant geeft de boekhouding een cijfer en suggereert acties ter verbetering. Zo doet u de btw-controles voortaan in de helft van de tijd. Hoe? Ontdek het op ons seminar!
Schrijf je gratis in =>

 
Decentralisaties stuwen accountantskosten zorg
De uitgaven aan accountants door zorgorganisaties zijn in 2016 met gemiddeld 12 procent gestegen. Dat blijkt uit een jaarverslagenanalyse van inkoopcoöperatie Intrakoop.
Lees meer
 
 
Minder aanmeldingen voor oversluitleningen in 2017
Minder mensen sluiten dit jaar leningen over. Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is dit jaar met 7,7 procent gedaald. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim 10 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet. dit bedrijf analyseerde 18.515 leningaanvragen. 
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen. Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video.

 
PERSONALIA: Dr. Judith Redi
Dr. Judith Redi (34) is aangesteld als Senior Data Scientist bij Exact. Met deze benoeming zet de softwareleverancier nog nadrukkelijker in op de toepassing van machine learning.
Lees meer
 
 
Trump-bewind schermt met scherpe koersval
De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin waarschuwt het Amerikaanse Congres dat de beurskoersen stevig zullen dalen als de door Donald Trump voorgestelde belastinghervormingen niet worden doorgevoerd.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Pensioenfondsen klimmen langzaam uit het dal
De financiële positie van de grote pensioenfondsen is in het derde kwartaal licht verbeterd. De Nederlandse fondsen haalden meer rendement uit hun beleggingen. De kans dat er binnenkort verder moet worden gekort op de pensioenen is daardoor iets kleiner.
Lees meer
 
 
Opnieuw meer werkenden
Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 21.000 per maand toegenomen, meldt het CBS.
Lees meer
 
EN-16931: Weer een nieuwe factuurstandaard voor elektronisch factureren? Contentpartner
We kennen al enige tijd elektronisch factureren. Het is niet alleen handiger en goedkoper dan de traditionele wijze van het versturen en ontvangen van facturen, maar je kunt de facturering er ook mee automatiseren. Ondernemers die zakendoen met de overheid zijn per 1 januari 2017 zelfs verplicht om elektronisch te factureren. Maar wat als je […]
 
Regiosessie Belastingplan 2018 Opleiding
Nadat in september de Miljoenennota is gepresenteerd wordt vanaf oktober steeds concreter wat we van het Belastingplan 2018 mogen verwachten. Van welke regels kunt u dit jaar nog profiteren én hoe kunt u zich nu al voorbereiden op de nieuwe fiscale wetgeving? Tijdens deze Regiosessie bespreken we wat u komende periode nog kunt doen om […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
Gevorderd assistent-accountant(s), 32-40 uur Vacature
Van helder is een groeiende organisatie centraal gelegen in het land. Om die reden zijn wij doorlopend op zoek naar schoolverlaters, ervaren medewerkers en adviseurs. Veel accountants- en advieskantoren worstelen met vragen over hun toekomst. Hoe bied je nog toegevoegde waarde aan een hele diverse klantengroep? Hoe ga je meer adviseren en minder jaarstukken en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn