Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 16 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Big Four maakt het middelgrote advocatenkantoren lastig
Middelgrote advocatenkantoren in de regio verliezen terrein als ze zich niet specialiseren. De teruggang van regionale advocatenkantoren wordt onder anderen veroorzaakt door de Big Four uit de accountancy. De grote accountants begeven zich in toenemende mate op de juridische markt en concurreren daarmee deels de achterblijvers in de advocatuur weg.
Lees meer
 
 
Gemengd gebruik weiland leidt niet tot cultuurgrondvrijstelling
Een agrariër uit de gemeente Smallingerland heeft zich onterecht beroepen op de cultuurgrondvrijstelling in een zaak bij de rechtbank Noord-Nederland die draaide om de waardebepaling van een deel van zijn grond voor de WOZ. Onder anderen de aanwezigheid van een waslijn duidt op privégebruik, stelt de gemeente en nu ook de rechter.
Lees meer
 
Wissel ervaringen uit met collega-kantoren Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen bij ambitieuze accountantskantoren. De Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor moderne accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants

2 PE-uren | Schrijf je gratis in. -> Bekijk de sessies

 
KPMG sterkste merk, waarschuwing voor daling
KPMG is het sterkste merk van Nederland, blijkt uit onderzoek van Brand Finance. Toch is er risico op verlies van die positie als gevolg van ‘reputatieuitdagingen’, stelt het bedrijf. Als puur naar marktwaarde wordt gekeken komt er een andere volgorde uit, dan is Shell met afstand het meest waardevolle merk.
Lees meer
 
 
Fiscus jaagt op zwartsparende Nederlanders BNP Paribas
In navolging van eerdere informatieverzoeken aan de Zwitserse autoriteiten voor de banken UBS, Credit Suisse en Julius Bär heeft de Nederlandse Belastingdienst nu zijn pijlen gericht op zwartsparende Nederlanders bij de bank BNP Paribas in Zwitserland. Dat meldt het Amsterdamse advieskantoor Vink & Partners.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
– Gratis online toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Abonneren ==>

 
Toezichtsplan arbeidsrelaties gepubliceerd door Belastingdienst
De Belastingdienst heeft het toezichtsplan arbeidsrelaties gepubliceerd. In het Toezichtsplan wordt aangekondigd dat ten behoeve van de handhaving minimaal 100 opdrachtgevers zullen worden bezocht, meldt BDO.
Lees meer
 
Accountant zoekt accountant (2): zo schrijft u de ideale vacaturetekst Contentpartner
In het eerste deel van onze gids ‘Accountant zoekt accountant’ gaven we u al meer tips over hoe u uw kantoor aantrekkelijker kunt maken voor die beloftevolle jonge accountants die u graag wil aanwerven. Deze keer bespreken we hoe u de ideale wervingstekst voor uw vacature(s) schrijft. Het derde hoofdstuk zal u dan meer tips […]
 
De AV-dag: de vierde dinsdag van september Advertorial

Kom naar de AV-dag met keuze uit 20 parallelsessies. Sessies over o.a. levenstestament, tuchtrecht, kenmerken innovatieve kantoren, onderneming en echtscheiding, #KiesJeSoftware, integrated reporting, fraude, BTW-actualiteiten, blockchain en nog veel meer. Nu met vroegboekkorting!
Prijs: € 275,- | maximaal 6 PE punten | Papendal

Schrijf je nu in met vroegboekkorting ==>

 
Rabobank ziet huizenprijzen nog harder oplopen 
De huizenprijzen lopen dit jaar harder op dan waar eerder rekening mee gehouden werd. Economen van Rabobank stellen in een rapport over de woningmarkt de prognose voor prijsontwikkelingen naar boven toe bij, onder meer doordat woningkopers veel vaker overbieden dan voorheen.
Lees meer
 
 
NBA stelt gewijzigde assurancerapporten bij beleggingsentiteiten beschikbaar
De NBA heeft gewijzigde assurancerapporten bij beleggingsentiteiten op haar site gezet.
Lees meer
 
 
Esperite maakt voortgang met jaarverslag
Esperite maakt naar eigen zeggen goede voortgang in het afronden van zijn al verschillende keren uitgestelde jaarverslag over 2017. Dat meldde het beursgenoteeerde stamcelbedrijf woensdag.
Lees meer
 
 
Export krimpt bijna 1 procent in juni
Het volume van de goederenexport was in juni 0,7 procent kleiner dan in juni 2017, meldt het CBS. Voor het eerst in ruim vier jaar is de export iets gekrompen. Dat komt ook doordat in juni 2017 de export juist sterk groeide en op een relatief hoog niveau lag. In juni 2018 was vooral de […]
Lees meer
 
Vijf redenen waarom ieder accountantskantoor servicemanagement zou moeten omarmen | (3) Een papierloze omgeving Contentpartner
Wat houdt servicemanagement precies in? Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke redenen er zijn om als accountants- of administratiekantoor servicemanagement te omarmen. In dit blog reden 3: een papierloze omgeving.
 
Cursus Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u […]
 
Controleleider – Schijndel Vacature
Woensdagmiddag, 13.50 uur Mijn werkdag begon met overleg bij een metaalbewerkingsbedrijf. Vandaag is de tweede dag van de interimcontrole die we bij dit bedrijf uitvoeren en samen met onze assistent-accountant en de opdrachtgever nam ik door op welke punten we (extra) alert moeten zijn. Eenmaal in de auto belde ik met een collega over een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn