Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 11 december 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Naam KPMG verdwijnt van de Antillen
Vijftig auditors van KPMG Dutch Carribean gaan over naar EY Americas. Daarmee komt er een einde aan de aanwezigheid van KPMG op de (voormalige) Nederlandse Antillen.
Lees verder »
Waardedaling activeren door wisseling woonbestemming
Als een ondernemer de woonbestemming van een oude woning overhevelt naar een nieuwe woning, mag de waardedaling van de oude woning worden toegevoegd aan de waarde van de nieuwe woning. Dat oordeelt de rechtbank in Breda. Overheveling van een woning van zakelijk naar privé is echter niet zomaar toegestaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Actualiteiten seminar 2019 voor de mkb accountants praktijk

Een goed begin van het nieuwe jaar met dit seminar, in één dag bespreken we met u de highlights op het gebied van accountancy, fiscaliteit, Wwft en overige zaken die voor uw mkb-praktijk relevant zijn. Het seminar staat onder begeleiding van dagvoorzitter Carel Verdiesen.
22 januari 2019 | Houten | 13.30-20.00 uur | Pe uren 6 | Prijs € 420/ 485 (leden/ niet-leden)

Lees verder »
Drie jaar cel voor ex-directeur trustkantoor
Erwin de Ruiter (59), voormalig directeur van het Amsterdamse trustkantoor Caute, moet 36 maanden achter de tralies doorbrengen. De plaatselijke rechtbank oordeelde hem maandag schuldig aan valsheid in geschrifte, witwassen en het leiden van een criminele organisatie.
Lees verder »
Activeren kosten onzekere verkoop deelneming alleen bij direct verband
Kosten voor het aan- of verkopen van een deelneming vallen onder de deelnemingsvrijstelling voor zover ze rechtstreeks verband houden met de transactie. Dat oordeelt de Hoge Raad in een recente uitspraak. Is de aan- of verkoop onzeker, dan mogen de kosten tijdelijk worden geactiveerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw cliënten meer toegevoegde waarde bieden?

Voeg waarde toe door uw cliënten proactief te adviseren met actuele rapportages. Cloudsoftware van Visma helpt u om te transformeren van traditionele accountant naar ‘trusted advisor’. Lees hier verder hoe>>

Lees verder »
‘Banken en verzekeraars moeten nog veel doen aan cybersecurity’
Financieel dienstverleners in Nederland zijn druk bezig met cybersecurity, maar volgens specialist Sergio Hernando van PwC moet er desondanks nog veel gebeuren. Een van de kernpunten volgens hem: “Kunnen vertrouwen op mensen, processen en technologie is cruciaal.”
Lees verder »
Alfa: ‘Brexit-accountant voor half geld’
Alfa Accountants en adviseurs wijst ondernemers op de mogelijkheid bij de overheid een voucher aan te vragen die 50% van de kosten vergoedt voor het inschakelen van advies over de brexit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en BTW: kent u de ins en outs?

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u op 13 maart in 1 middag op de hoogte.

Lees verder »
Brits Deloitte stuurde twintig partners weg die zich misdroegen
Deloitte heeft in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen vier jaar 20 partners ontslagen wegens ontoelaatbaar gedrag, zoals pesten en seksuele intimidatie. Dat blijkt uit een rondvraag van de Britse Financial Times.
Lees verder »
‘Zelfstandigen kunnen nog 1,2 miljard belastingvoordeel halen’
Pensioenaanbieder BrightPensioen is een campagne gestart om zzp’ers te stimuleren iets aan hun pensioen te doen. Volgens Bright weten veel zzp’ers namelijk niet dat ze fiscaal vriendelijk kunnen sparen voor hun pensioen.
Lees verder »
Hof: demonstratie-auto is niet nieuw
Voor een geïmporteerde exclusieve auto die als demonstratiemodel ruim 700 kilometer heeft gereden, mag  de koper een percentage op de te betalen bpm in mindering brengen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem onlangs geoordeeld.
Lees verder »
Hackers hebben 1.300 Nederlandse cfo’s op het oog
De internationale hackersgroep London Blue heeft een lijst met zeker 1.300 Nederlandse financiële topmannen die potentieel doelwit zijn van ceo-fraude. Dat meldt het FD op basis van een rapport van cybersecuritybedrijf Agari.
Lees verder »
No-dealbrexit gaat Nederland 2,3 miljard kosten
Als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat via een zogeheten no-dealbrexit, dan krijgt Nederland de komende twee jaar € 1,6 miljard aan extra kosten voor de kiezen. De overheid krijgt te maken met nog eens € 700 miljoen aan extra uitgaven. “In totaal kost een no-dealbrexit dus € 2,3 miljard tot en met 2023”, heeft […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De zin en onzin van bepaalde besluiten van BV Nederland

Het lijken onschuldige besluiten vanuit Den Haag, tot je kijkt naar de consequenties voor andere partijen. In dit blog ga ik in op een ogenschijnlijke kleine wijzigingen die grote gevolgen hebben gehad.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Is SnelStart klaar voor de verhoging van het lage btw-tarief?

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het Belastingplan 2019. De Eerste Kamer behandelt de plannen op 11 december en stemt op 18 december aanstaande. Naar verwachting betekent dit dat het lage btw-tarief per 1 januari 2019 wordt verhoogd van 6 naar 9%. Welke gevolgen heeft dit voor je administratie in SnelStart? En hoe ga […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Externe verslaggeving van belasting in de praktijk
NBA Opleidingen
13 februari 2019
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
4 februari 2019
Aandachtspunten externe verslaggeving (januari/februari 2019) Accountancy kring 2018-2019
SRA
15 januari 2019
VACATURES
Beginnend assistent accountants
HLB van Daal Adviseurs en Accountants
Waalwijk
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Financieel Administratief Medewerker
RS Finance
Purmerend
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN