Dit vinden Quest-lezers het lekkerst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Als een zwart gat al het licht opslokt, hoe maak je er dan een foto van?

Wetenschappers hebben een foto gemaakt van het gigantische zwarte gat in de Melkweg, Sagittarius A*. Hoe wordt zo'n foto gemaakt?

 
 
Quest
 

Hoe ontstond de aarde? Drie mythologische scheppingsverhalen

Het bijbelverhaal met Adam, Eva en een pratende slang kennen we inmiddels wel. Andere culturen hebben minstens zulke boeiende mythes opgeschreven. We zetten er drie op een rij.

 
 
 
Ontmoet de striptekenaar van Quest Junior op de Stripdagen in Haarlem  

Ontmoet de striptekenaar van Quest Junior op de Stripdagen in Haarlem

De striptekenaar Larie Cook tekent al sinds jaar en dag voor Quest Junior. Hij gaat zijn talent tentoonspreiden op de Stripdagen in Haarlem, op 4 en 5 juni tussen 10.00 en 17.00. Je vindt hem gemakkelijk door te zoeken naar de poster van Quest Junior. Misschien krijg je zelfs wel een Quest Junior cadeau van Larie. 

 
Quest
 

Hoe het verzet de grootste bankroof aller tijden pleegde

Nooit in de geschiedenis maakten bankrovers in ons land meer geld buit: 46 miljoen gulden. Toch geldt de overval op een kantoor van De Nederlandsche Bank in Almelo, in 1944, niet als misdaad. Het was een verzetsdaad.

 
 
Quest
 

De vijf lekkerste lichamelijke gevoelens volgens Quest-lezers

Plassen als je heel nodig moet, te kleine schoenen uittrekken. Hmm, daar kun je echt van genieten. Maar wat zijn de vijf allerlekkerste fysieke prikkels? We vroegen het aan 4000 Quest-lezers. 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Feit of fabel: mieren ontploffen van bakpoeder

Op internet staan veel tips die mieren buitenshuis zouden moeten houden. Veel hiervan zijn pure onzin. We zetten vijf bizarre methodes om mieren uit de weg te ruimen op een rijtje.