‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 08-07-2022

Ny viden: Er du brandmand? Så har du øget risiko for kræft

Arbejdet som brandmand øger risikoen for mindst to kræftformer. Det fastslår en international videnskabelig udredning nu for første gang. Brandmændene bør få erstatning, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. - Ingen skal blive syge af at gå på arbejde, siger adm. direktør Jesper Fisker.
Læs artiklen

Ét barn i hver klasse vil dø af rygning: - Det er skræmmende, simpelthen.

18.000. Så mange børn og unge under 18 år vil som voksne dø af rygning. Det viser nye tal. - Havde det været en fødevare, en creme eller et legetøj, havde det tal ryddet forsiden, og produktet var straks blevet forbudt. Jeg kan ikke komme på noget andet, der er lige så farligt. Det er tankevækkende, hvor bange vi er for skadelige stoffer i andre produkter, når en af de største farer ligger i kiosken og lurer ved siden af slikket, siger Jesper Fisker.
Læs mere her

Kunstig intelligens skal give bedre overvågning af kræftpatienter efter operation

Kræftens Bekæmpelse har bevilget 4,5 mio. kr. til afprøvning af et intelligent alarmsystem, der skal forbedre overvågningen af patienter efter kræftoperationer. Forskerne bag mener, at systemet kommer til at afløse det nuværende system til at overvåge patienter på sengeafdelinger.
Mere om det nye alarmsystem

Debat: SF’s argumenter mod højere aldersgrænse hører fortiden til

Det er mærkværdigt, at nogen nærmest gør fuldskab i en ung alder – og hvad der følger med af tømmermænd og episoder, som man fortryder bagefter – til en naturlig og nødvendig del af dannelsesrejsen fra barn til ung. Det skriver formanden for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, og forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse, Mette Lolk Hanak, i et debatindlæg.
Læs debatindlægget

Det skriver andre medier om kræft
 

Ensartet adgang til undersøgelser skal styrke tidlig opsporing af kræft

(Danske Regioner 08-07-2022)

Danske Regioner har besluttet, at praktiserende læger fra 1. juli 2022 har mulighed for at vælge, hvilken billeddiagnostik, de finder mest relevant for at kunne udrede patienter med vage symptomer på kræft eller anden alvorlig sygdom: røntgen, lavdosis CT eller den mere belastende men også sikrere højdosis CT, som kendes fra kræftpakkerne.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Du kan få hjælp hele ferien

Selvom det er sommerferie, så kan du fortsat få hjælp i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger og på Kræftlinjen, der er nemlig åbent hele ferien.
Se åbningstiderne