‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 29-04-2022

Stafet For Livet: Du kan være med i 66 byer landet over

Vi fejrer fællesskabet og samler ind til kræftsagen, når Stafet For Livet finder sted i 66 byer landet over. På lørdag går det løs i den første by, nemlig Ikast. Herefter løbet stafet-sæsonen helt frem til 11. september, og du kan være med.
Læs mere og vælg en stafet

Kræften forsvandt som dug fra solen, da Louise fik immunterapi

Immunterapien er det sidste, lægerne har på hylden, da Louise Ingemans sjældne form for nyrekræft begynder at røre på sig igen. I første omgang tør ingen tro på det. Men efter knap et års behandling er kræften væk.
Læs mere her

Soldater-trick redder kræftceller fra stråledød

Kan kræftceller overleve strålebehandling ved at gøre skade på sig selv? Det ser det faktisk ud til ifølge ny forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse og Københavns Universitet, som giver en ganske overraskende forklaring på, hvordan kræftceller bliver modstandsdygtige mod en af de mest brugte kræftbehandlinger.
Læs mere her

Tobak: Danskerne bakker op om strammere regler

Et flertal i befolkningen ønsker højere aldersgrænse for køb af tobak, færre udsalgssteder og stop for salg til kommende generationer, viser rundspørge. Kræftens Bekæmpelse opfordrer politikerne til at lytte til vælgerne.
Læs mere her

Ny forskning i senfølger efter knoglekræft hos børn

Børn, der overlever knoglekræft af typen osteosarkom eller Ewings sarkom, har risiko for at udvikle senfølger op til 30 år efter at de er færdigbehandlet for kræft. Det viser en stor nordisk undersøgelse af forskere fra Kræftens Bekæmpelse. Håbet er, at den nye viden kan bruges til at se tidlige tegn på senfølger.
Læs mere her

Historisk: Kræftens Bekæmpelse er med i årets Tour de France

Som den første danske NGO nogensinde kører Kræftens Bekæmpelse med i Tour de France, når verdens største cykelløb kommer til Danmark. Ikke på cykel, men som en del af karavanen forud for Tour-feltet. Sammen hylder Tour de France Grand Départ og Kræftens Bekæmpelse alle, der træder til.
Læs mere her

Nye tal: Unge har skruet op for alkoholforbruget

Flere danske unge drikker meget ved samme lejlighed, de gør det hyppigere, og de drikker flere genstande på en uge. Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.
Læs mere her

Ulighedsdebat: Vi skal tænke ulige for at behandle lige

Uligheden i sundhed vokser. Det kan vi gøre noget ved, men kun med en målrettet og ambitiøs indsats. Regeringens sundhedsudspil mangler konkrete løsninger, skriver Jesper Fisker, Kræftens Bekæmpelses adm. direktør, og Tina Christensen, næstformand i 3F, i et debatindlæg.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Fem nye anbefalinger fra Medicinrådet om ny medicin

(Hæmatologisk tidsskrift 28-04-2022)

På Medicinrådets seneste møde 22.april blev der taget stilling til fem nye anbefalinger om ny medicin til kræftbehandling. Bl.a. ja til ny behandling til den sjældne kræftsygdom myelofibrose.
Læs mere her

Borgermøde om kræft i Thyborøn: Fem ud af syv i Heidis familie har været ramt

(TV2 Midt Vest 27-04-2022)

Sidste år offentliggjorde forskere en undersøgelse, som viste, at der var øget risiko for kræft for beboere i området Thyborøn-Harboøre. Derfor var blandt andre politikere og lokale til borgermøde tirsdag.
Læs mere her

Vaccinationsprogrammet mod covid-19 afrundes snart for denne sæson

(Sundhedsstyrelsens hjemmeside 27-04-2022)

Foråret er kommet, vaccinedækningen i den danske befolkning er tårnhøj, og epidemien er vendt. Derfor afslutter Sundhedsstyrelsen nu den brede vaccinationsindsats mod covid-19 for denne sæson.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Åben invitation: Kom til kræftkonference i København

Patienter, pårørende og andre interesserede er inviteret med til en serie gratis populærvidenskabelige foredrag og debatter om kræftforskning. Det sker, når den europæiske konference om forskning i strålebehandling (ESTRO) er i København i maj. Foredragene er på engelsk og kan også følges live på computeren.
Læs mere og meld dig til digitalt