ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-01-2021
Krijgen we een zeldzaamheid: titelstrijd Liverpool - Manchester United?

Manchester United en Liverpool zijn de twee grootste clubs van Engeland. Daarover kan eigenlijk geen twijfel bestaan. Natuurlijk zijn er andere clubs die een periode van het Engelse voetbal van kleur voorzien, maar de twee constacte factoren kennen hun thuis op respectievelijk Old Trafford en Anfield. In die eerste voetbaltempel strijden de beide ploegen volgende week om de FA Cup. Op Anfield staat zondag de koppositie in de Premier League op het spel. En da's zeldzaam.


Lees verder
Gerijpt als een goede wijn: de oudste spelers uit Europa’s topcompetities

Waar het anno 2021 steeds normaler wordt dat profvoetballers van begin dertig al voor een carrièreswitch kiezen, is er gelukkig ook nog een handjevol spelers dat wekelijks de ouderdomsgrens een beetje meer opzoekt. Lees hier wie zijn lichamelijke overgave aan de topsport tot nu toe het langst heeft weten uit te stellen.

Lees verder
Waar ging het zo mis voor FC Emmen?

Terug naar 19 augustus 2018. Drenthe glom van trots bij het Eredivisiedebuut in eigen stadion van het schattige FC Emmen. Dat AZ met 1-4 kwam winnen, mocht de pret niet drukken. Emmen had immers een week eerder al een slag geslagen door ADO in Den Haag met 1-2 de baas te zijn. Pesterig AZ-gezang werd door de Brigata Fanatico ludiek beantwoord met het spreekkoor ‘We zijn nog nooit gedegradeerd!’ AZ wel.

Lees verder
Hoe vergaat het Ajax-target Fosu-Mensah sinds zijn vertrek uit Nederland?

Ajax en Bayer Leverkusen zijn verwikkeld in een strijd om de handtekening van Timothy Fosu-Mensah, zo meldt het AD. De drievoudig international is de laatste jaren helaas steeds minder op de velden te zien. Hoe gaat het met de verdediger sinds zijn vertrek bij Ajax in 2014?

Lees verder
Deze 5 Nederlanders komen maar niet aan de bak bij hun buitenlandse werkgevers

De transfermarkt is open en dat is het juiste moment voor spelers zonder speeltijd om op zoek te gaan naar een club die dat wel kan bieden. Ook enkele Nederlanders verpieteren dit seizoen bij hun buitenlandse werkgevers wekelijks op de bank. ELF Voetbal zette er vijf voor je op een rij

Lees verder
Hoe FC Groningen met Strand Larsen eindelijk weer in de roos heeft geschoten

De zoektocht van FC Groningen naar een nieuwe spits eindigde afgelopen zomer in Noorwegen. De twintigjarige Jörgen Strand Larsen werd voor iets meer dan een miljoen euro overgenomen van FF Sarpsborg en moest in Groningen voor doelpunten gaan zorgen. Tot dusver was de Noor bijzonder productief.

Lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Dinamo Tbilisi is het Ajax van Georgië"

Een mooie transfer. Woensdag zette Fabian Sporkslede zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Dinamo Tbilisi, de achttienvoudig en tevens regerend kampioen van Georgië. De 27-jarige verdediger annex middenvelder, die eerder voor Ajax, Willem II, Chievo Verona, NAC Breda en RKC Waalwijk speelde, begint daardoor aan een nieuw buitenlands avontuur. "De ambitie is om de club Europees op de kaart te zetten."

Lees verder
Interview Zeus de la Paz: "Wilde graag terugkeren naar Verenigde Staten"

In de zomer van 2017 rook Zeus de la Paz aan een Amerikaans avontuur. De periode bij Cincinnati Dutch Lions beviel de nu 25-jarige doelman uit Nijmegen zo goed dat een terugkeer naar het immense land in zijn achterhoofd bleef. Op 1 maart start de international van Curaçao, opgeleid bij PSV, aan een nieuwe uitdaging in de Verenigde Staten. “De club wil dat we keihard werken en voor hen door het vuur gaan. Dat past bij mij.”

Lees verder
Thibaut Lesquoy, geland in Almere

Almere City scout inmiddels internationaal. Er landden vorige zomer jongens van het tweede van Internazionale en Borussia Dortmund in het Yanmar Stadion, iemand van het tweede niveau van Polen in Frederik Helstrup en met Thibaut Lesquoy zowaar iemand uit de Luxemburgse competitie. We haalden na de wedstrijd tegen De Graafschap ons bovenste beste Frans boven om de Waalse linksachter van de nummer twee in de Eerste Divisie iets beter te leren kennen!

Lees verder