Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 29 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Omzet KroeseWevers groeit mede dankzij audit met 10%
KroeseWevers heeft vorig jaar de omzet met ruim 10% weten te vergroten tot € 40,6 miljoen, tegen € 36,6 miljoen in 2o20. De winst verdubbelde bijna tot € 6,0 (3,2) miljoen. Vooral de audittak groeit, zegt directievoorzitter Eric Hutten.
Lees verder »
Fiscus geeft weinig zicht op risicoselectie omzetbelasting
Staatssecretaris Van Rij (Fiscale zaken) heeft naar aanleiding van een Woo-verzoek documenten aan de Tweede Kamer gestuurd over de manier waarop de Belastingdienst aangiften omzetbelasting van het mkb als risicovol selecteert. Veel nieuwe inzichten levert dat niet op; wel blijkt dat voor beginnende ondernemers een apart model wordt gehanteerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale boetes: voorkomen is beter dan genezen

Pieter Kok gaat in de cursus op 21 september uitgebreid in op een groot aantal aspecten van fiscale boeten. Denk aan verzuim- en vergrijpboetes, de mogelijkheid van de Belastingdienst om aan de adviseur een (hoge) boete op te leggen, mogelijkheden om in verweer te gaan en de verschillen tussen opzet en grove schuld. Tevens komt de actuele jurisprudentie aan bod.

Lees verder »
Omzetgroei mkb-accountants komt in eerste kwartaal bijna tot stilstand
Nederlandse mkb-bedrijven hebben hun omzetgroei in het eerste kwartaal van dit jaar zien afnemen, meldt Exact op basis van de eigen MKB Monitor. De kleine en middelgrote accountancykantoren bungelen onderaan met een omzettoename van nog geen procent in maart.
Lees verder »
‘Accountants laten na cryptoluchtbellen door te prikken’
Accountants zouden bedrijven die actief zijn met cryptomunten kritisch moeten controleren en mogelijke luchtbellen moeten doorprikken, betoogt hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer in het FD. Maar in plaats daarvan helpen ze bedrijven om die luchtbellen steeds verder op te blazen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht weten?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 15 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het nieuwe fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
KPMG: investeringen in start-ups blijven overeind in Nederland
De investeringen in startende bedrijven zijn afgelopen kwartaal wereldwijd ingezakt door de oorlog in Oekraïne, hoge inflatie en stijgende rentes, meldt KPMG. In Nederland is de afname relatief beperkt.
Lees verder »
DNB neemt sanctiescreening bij banken onder de loep
Komend najaar start DNB een onderzoek naar de effectiviteit van sanctiescreeningsystemen bij een selectie van banken en betaalinstellingen, naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Verslag 2e fiscale mediationtafel: van suggesties naar aanpak

Op 25 mei jl. vond de 2e fiscale mediationtafel plaats, die deel uitmaakt van het ‘Manifest in beweging – stappen in conflictbemiddeling’.1 Dit initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), ACB Mediation, ADR Register en Fiscount heeft als doel om alternatieve vormen van geschilbeslechting (waaronder mediation) breed te bevorderen […]

Lees verder »
NBA zet nieuwe paragrafen fraude en continuïteit in opdrachtbrieven
Om beter aan te sluiten op de gewijzigde Standaard 700 heeft de NBA de voorbeeldbrieven van een opdrachtbevestiging voor een controle aangepast voor de nieuwe paragrafen controleaanpak frauderisico’s en controleaanpak continuïteit in de passage over rapportages van de accountant.
Lees verder »
Verwerking bpm-aangifte vertraagd
De Belastingdienst kampt met een storing, waardoor het verwerken van de bpm-aangifte tijdelijk langer duurt dan normaal.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Flynth komt met tussentijdse ‘inflatieopslag’, verwacht extra verhoging per 1 januari 2023
Lastige dubbelrol accountantskantoor bij miljoenendeal, maar hof geeft ontevreden koper geen gelijk
Ziek tijdens vakantie: verlofdagen afboeken?
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
16 augustus 2022
Fiscalistenoverleg
Extendum
2 september 2022
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
VACATURES
Accountant AA (Nijmegen)
Konings & Meeuwissen
Nijmegen, Gelderland
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN