April 2020

MOST OF THE ARTICLES IN THIS NEWSLETTER CAN ALSO BE FOUND ON THE ENGLISH UCPH FOOD HOMEPAGE

Biranalyzer

Studenter-startup vil tilbyde mikrobryggerierne billig high-end kvalitetskontrol

For at nå målet samarbejder BIRanalyzers med en række hjælpere, herunder Gastro Science Lab og forskningsbryggeriet på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD), SCIENCE Innovation Hub samt DTU Skylab. 

Læs om BIRanalyzers innovationsrejse…


Annas Kommentar:

COVID-19, innovation og klimavenlig fødevareforskning

COVID-19 har forandret meget, men arbejdet går videre under nye betingelser. Al undervisning skulle i al hast omlægges til online-undervisning – også laboratorieøvelser. Det har været en kæmpe opgave for vore undervisere, som har klaret opgaven utrolig flot.

Læs mere i Annas Kommentar...

Anna Haldrup


Godt nyt for klimaet: Hestebønner kan erstatte soya

Mange forbrugere skriger på alternativer til soya, der belaster miljøet hårdt. Derfor har forskere fra KU FOOD fundet en metode til at forarbejde hestebønnen til et koncentreret proteinpulver.

Læs mere om hestebønner som en kilde til bæredygtige proteiner... 

Forsker med falkon tubeMini-Tv-serie om De unge forskere og maden

I Tv-serien, som bliver vist på TV2 Lorry, møder vi unge innovative forskere fra KU FOOD i deres søgen efter nye processeringsmetoder, kurering af fedme og type 2 diabetes ved ændring af tarmflora m.m.

Læs mere og se Tv-serien her...



Richard Ipsen
Mælken er vildt foranderlig – Richard Ipsen bliver professor emeritus

Interview med Richard Ipsen, der fortæller om mejeriforskningens fortid og fremtid, om uddannelsen til mejeriingeniør samt om mælkens kompleksitet. Richard har været vejleder for over 150 studerende.

Læs mere om hvorfor vi bl.a. skal se til Indien efter forskningsinspiration…

ForskerFuture Consumer Lab har fået ny hjemmeside

Future Consumer Lab (FCL) kombinerer forskningsaktiviteter og laboratorier til at skabe viden om forbrugernes fødevarepræferencer, og om hvordan fødevaredesign kan målrettes mod specifikke målgrupper og spiseadfærdsmønstre.

Besøg Future Consumer Labs hjemmeside...



Udendørs tørring af kød

Når kosten kun består af dyr

Den "Grønlandske Kost­revolution" er et forskningsprojekt, som søger at forstå den grønlandske kost gennem madens mikrobiologi. Hvad er de positive sider ved den grønlandske kost? Hvordan har man kunnet overleve på en kost stort set uden planter og fibre? 

Artiklen giver et indblik i bevæggrunde og resultater for projektet…

Fødevarekandidat Jonas Astrup

Video med Jonas Astrup, kandidat i Fødevarevidenskab

Jonas Astrup er udviklingschef for Meyers Madhus, og i videoen fortæller han om de kompetencer, han har udviklet gennem sin uddannelse til kandidat i fødevarevidenskab, samt om hvorfor det er vigtigt at forstå naturvidenskaben bag den mad, vi spiser. 

Se hvad fødevarevidenskaben har at byde på gennem Jonas' øjne…



SpillepladeSpil jer til mere mod på frugt og grønt med Smagsriget

Smagsriget er et brætspil, der har fokus på smag og kreativitet med frugt og grønt. Spillet er udviklet til at øge børnenes viden om frugt og grønt og derved deres interesse.

Læs artiklen og prøv spillet…

Barn der spiser
Spil kan få børn til at spise mere frugt og grønt

Forskere fra KU FOOD har undersøgt 43 studier fra hele verden, der handler om brugen af "gamification" til at få børn til at indtage mere frugt og grønt. 

Generelt er metoden effektiv til at påvirke børns vaner…



FinnJubilar med stor betydning for dansk mejeribrug

Igennem sit 40 år lange arbejdsliv har lektor Finn Kvist Vogensen beskæftiget sig med forskning og undervisning i mejerimikrobiologi, og hans viden har sat sine spor i industrien.

Læs mere om Finns forskning i bl.a. bakteriofager…

Test af urin
Sammensætningen af urin kan relateres til økonomisk status

I et studie har forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet fundet, at rige og fattiges kost afsætter forskellige fingeraftryk i stofskiftet og dermed også i urinen.

Metabolitter kan fortælle om menneskers helbred…

Facebook logo

Mød bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring på Facebook

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i mad og naturvidenskab? Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan blive klogere på uddannelsen og følge med i studielivet.

Ansøgningsfristen for det nye hold bachelorstuderende er 5. juli...


Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed

Et hold studerende fra kandidatuddannelsen Food Innovation and Health deltog i Hackathon med emnet "Future of Food" - her blev deres færdigheder i innovation og forretning testet.

Læs interviewet med en af deltagerne...


Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (KU FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.



For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet