Sommige mensen beweren van wel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom is Pompeii zo beroemd, terwijl Herculaneum beter bewaard is gebleven?

De uitbarstende Vesuvius verwoestte in 79 Pompeii en Herculaneum. In beide plaatsen zijn ruïnes opgegraven. Maar terwijl toeristen elkaar verdringen in Pompeii, kun je Herculaneum in alle rust bezoeken. Vanwaar dat verschil?

 
 
Quest
 

Test: ben jij een grijze muis of een druktemaker op de werkvloer?

Knoop je spontaan een gesprekje aan met de nieuwe receptionist? Of ga je kantoorgekwebbel liever uit de weg? En hoe ervaar je drukke vergaderingen? De resultaten gebruiken we (anoniem) voor een nieuw stuk, dat binnenkort in Quest zal verschijnen.

 
 
 
Nu in de webshop: de nieuwste Quest  

Bestel zonder verzendkosten

Nu in de webshop: de nieuwste Quest

Kun jij wel wat extra fut gebruiken? Je kunt meer doen dan een shot cafeïne drinken of op tijd naar bed gaan om meer energie te krijgen. Met deze twaalf verrassende wetenschappelijke tips pep je jezelf makkelijk op.

Verder in dit nummer: hygiëne heeft ons veel gebracht, maar je kunt er ook te ver in gaan. We poetsen zoveel tegenwoordig dat we er last van krijgen. Echt waar: met meer viezigheid zouden we minder snotteren.

 
Quest
 

Gesponsord bericht

Test: hoe goed ken jij je eigen land?

Nederland is veelzijdig. Van woeste velden tot schattige beekjes, de natuur in Nederland laat zich iedere keer van een andere kant zien. Heb jij weleens een reis door je eigen land gemaakt? En heb je toen goed genoeg gekeken om alle plaatsen die we je dadelijk laten zien te herkennen? 

 
 
Quest
 

Leven zonder te eten? Dit zegt de wetenschap erover

'Breatharians' houden er een aparte levensstijl op na. In plaats van op eten en drinken, leven ze op ‘levensenergie’, ook wel prana genoemd. Dat druist natuurlijk tegen elke vorm van gezond verstand in, maar zelf vinden ze het de normaalste zaak van de wereld.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Is het gevaarlijk om een opgerold snoer in het stopcontact te steken?

‘Theoretisch gezien kunnen opgerolde kabels die in het stopcontact zitten oververhit raken en daardoor brand veroorzaken’, bevestigt een brandweervoorlichter van veiligheidsregio Utrecht per mail.