Het antwoord is verfrissend
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Podcast Quest leest voor is terug met nieuwe afleveringen

Adulting: waarom wil de jeugd van nu maar niet volwassen worden?

Elke generatie verzucht hetzelfde: ‘Die jeugd van tegenwoordig, zo onvolwassen en verwend.’ Maar tegenwoordig schijnt het echt zo te zijn. De huidige twintigers willen maar niet volwassen worden. Waarom eigenlijk niet?

Vertel, ik ben een en al oor!
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Deze minuscule vis is even luid als een opstijgend vliegtuig

De Myanmarse Danionella cerebrum is een echte schreeuwlelijk, hij brengt zo'n 140 decibel voort. Evenveel dus als een opstijgend vliegtuig. Knap werk voor een beestje zonder longen.

Hoe maakt hij zoveel kabaal?
 
 
 
Afbeelding
 

Gezocht: de Innovatiefste Student van Nederland 2024

Ben of ken jij een student die al maanden met een goed plan rondloopt om de wereld te verbeteren? Tip: blijf er dan niet mee rondlopen, maar meld je aan voor een nieuw project van Quest-partner INNOVATE: de Innovatiefste Student van Nederland.

Misschien mag je zelfs naar Silicon Valley
 
 
 
Afbeelding
 

Nieuwe rubriek: uitgedokterd

De stiekeme invloed van duister DNA

Elke week praat redacteur Mare je bij over medische ontwikkelingen en technologische hoogstandjes die ons gezond houden. Deze week: in de duistere krochten van ons DNA zitten miljarden bouwstenen. Dit dark genome blijkt geen afvalmateriaal te zijn, wat men jarenlang dacht. Wat is het dan wel?

Verklap me de geheimen
 
 
 
Afbeelding
 

Watertekort in Nederland? Dan eten we toch gewoon komkommers…

Door klimaatverandering zouden we in de toekomst te maken kunnen krijgen met flinke watertekorten. Maar who cares, dan halen we ons vocht toch gewoon ergens anders vandaan. Uit komkommers bijvoorbeeld. Of is dat toch niet zo’n goed idee?

Is het zo simpel opgelost?
 
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Zalf, injectie of pil? Onderzoek naar anticonceptie voor mannen staat niet stil

Al meer dan drie decennia ploeteren onderzoekers met de mannenpil. Toch zal het nog wel even duren voordat-ie op je nachtkastje ligt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van mannelijke anticonceptie?

En slikken mannen het?