Of is dat een fabeltje?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Overleven kakkerlakken echt een nucleaire aanval?

Wie in ieder geval niet bang hoeft te zijn voor nucleaire straling, is de kakkerlak. Want die overleeft een atoombom met gemak. Wat klopt er van dat verhaal?

 
 
Quest
 

Beeldverhaal: cocktails met iets anders erin dan alcohol

Drinken houdt niet alleen je vochtgehalte op peil. Sommige brouwsels hebben ook een stimulerend effect. Zoals koffie, met een oppeppende dosis cafeïne. Maar het kan origineler: deze planten hebben bij consumptie ook ‘een zekere uitwerking’.

 
 
Quest
 

Nodig je vrienden uit voor een quizavond bij jou thuis

Wil je laten zien wie van jouw familie het meeste weet? Ben je benieuwd of die wijsneuzen uit je vriendenkring wel recht van spreken hebben? Met de Quest Pubquiz voor thuis kom je er zeker achter wie de meeste feitenkennis heeft. En je gaat er gegarandeerd een topavond mee beleven, want de leukste vragen verzinnen, dat kunnen we wel bij Quest.

 
 
Quest
 

Bij welke temperatuur leg je als mens het loodje?

De zomers worden steeds warmer. Veel diersoorten kampen al met problemen door de opwarming van de aarde. Hoe warm kan het eigenlijk worden voordat de mens ook bezwijkt?

 
 
Quest
 

Hoe werkt drijfzand? En kun je erin verdrinken?

Op plekken waar zand wordt opgespoten kan drijfzand ontstaan. Dat kan gevaarlijk zijn: in 2007 belandde een Duitse jongen in het zand langs de Rijn nadat hij een hek was overgeklommen. Maar hoe levensbedreigend is zo'n avontuurtje nou eigenlijk?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Tuğrul Çirakoğlu van de Frisse Kater: 'Als niemand het wil opruimen, dan moet je ons hebben'

Iemand lag vier weken dood op bed voordat ze werd ontdekt. Tuğrul Çirakoğlu deed de schoonmaak. ‘Het is niet makkelijk. Je draagt een zwaar gevoel mee.'