Kun jij reanimeren?

3 years ago


Text only:

Wordt deze mail van Het Nederlandse Rode Kruis niet volledig getoond, klik dan hier.
 
 
15 december 2015
 
Kun jij reanimeren?

Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand*. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Dit zijn mensen die jij kan helpen als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent. 


In Nederland zijn er twee miljoen mensen die recent hebben leren reanimeren*. Ben jij 1 van hen? En wil jij een oproep krijgen als een buurtbewoner plotseling een hartstilstand krijgt? Meld je dan hier aan.
* Bron: Hartstichting 


90.000 Nederlanders aangesloten bij oproepsysteem

90.000 Nederlanders kunnen worden opgeroepen op het moment dat een buurtbewoner plotseling een hartstilstand krijgt. Zij staan aangemeld bij een van de twee oproepsystemen (Hartveilig Wonen en Hartslag Nu) die bij de meldkamer 112 zijn aangesloten. 


Hoe werkt het systeem?
Op het moment dat de 112-meldkamer een melding krijgt over een hartstilstand schakelt zij, direct na het uitsturen van de ambulance(s), het oproepsysteem in. Via dit systeem gaan berichten via de mobiele telefoon naar de mensen die in de buurt van het slachtoffer zijn. Het bericht bevat de locatie waar het slachtoffer zich bevindt met de boodschap daarheen te gaan en te starten met reanimatie of om een bepaalde AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan. Omdat meerdere mensen een bericht krijgen is de kans groot dat je er niet alleen voor staat en samen hulp verleent aan het slachtoffer.


Een AED, daar red je levens mee

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.


Hoe werkt een AED?


Haal de AED uit de kast of bel het telefoonnummer op de kast om de code te krijgen waarmee je de kast kunt openen
Zet de AED aan
Het apparaat bevat 2 elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. Een AED analyseert het hartritme zodra de elektroden zijn aangesloten
Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. Het apparaat vertelt precies wat je moet doen en of je door moet gaan met reanimeren of een elektrische schok moet toedienen

Weet jij waar bij jou in de buurt de dichtsbijzijnde AED hangt? Check het in de gratis EHBO app van het Rode Kruis of ga naar www.aed4.eu


 
 
 
Volg het Rode Kruis op:

Afmelden
| Doorsturen | Wijzig e-mailadres | Privacy statement

Rodekruis.nl

Categories: Business goods Charity | Funds Hobby | Leisure Care | Help | First Aid
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018