Er belandt geregeld een lauwwarm pilsje in de struiken. Welk effect heeft dat?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Welkom in de wereld van rammelstroken en kantelwalspanelen

Op en langs de weg is veel te zien. Maar hoe heten al die dingen? Weinig automobilisten kennen ze, maar in de wegwereld hebben ze er de prachtigste benamingen voor.

 
 
Quest
 

Uren speelplezier met de Quest Pubquiz voor thuis

Speciaal voor de echte pubquiz-fan: een kant-en-klaar spel waarmee spelers en quizmaster zich een avond uit kunnen leven. In ons nieuwe spel Quest Pubquiz voor thuis stellen wij de vragen, en mag jij ze beantwoorden. 'We hebben ons 2 uur lang vermaakt, het was een groot succes!', aldus een enthousiaste quizzer.

 
 
Quest
 

Zo maak je een complottheorie geloofwaardig

Het verhaal dat het 5G-netwerk het coronavirus veroorzaakt, zal door velen worden bestempeld als klinklare onzin. Maar volgens Theo Meder, onderzoeker van volksverhalen bij het Meertens Instituut, kan een onlogisch verhaal zich na verloop van tijd ontwikkelen tot een plausibel broodjeaapverhaal. En dat is precies wat er volgens hem nu gebeurt met het 5G-complot.

 
 
Quest
 

Ken jij oud-Nederlandse werkwoorden?

Werkwoorden correct vervoegen vindt niet iedereen even makkelijk, maar in de Middeleeuwen was het helemaal een chaos. Zo 'biek' je vroeger een brood, en hielp je niet iemand, maar 'halp' je hem. Zou jij je in deze tijd taalkundig staande kunnen houden?

 
 
Quest
 

Hoe het kon dat behang een belangrijke doodsoorzaak was in Groot-Britannië

Tijdens de Victoriaanse tijd (1837-1901) ging het de Britten economisch voor de wind. Hun nieuwe rijkdom lieten ze maar al te graag zien door hun huizen vol te zetten met mooie spulletjes. De huizenbezitters maakten het plaatje af met muren vol fleurig behang, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen.

 
 
Quest
 

Daarom kun je beter geen bier bij je planten gooien

Na een middagje bier drinken in de tuin gooi je de laatste slok lauwe pils voor het gemak maar in de struiken. Planten hebben tenslotte water nodig en in bier zit ook water. Hoeveel kwaad kan dat eigenlijk?