Londen, Edinburgh & Buxton
Londen, Edinburgh & Buxton | Bekijk online versie
Header
shadwo.png
Bijzondere reizen uitgelicht
Een charismatisch eiland vol openbaringen
Drie verschillende reizen in het Verenigd Koninkrijk belichamen de veelzijdigheid van het eiland. Klassiek en bruisend Londen is het toneel van een bezoek aan de gevestigde orde van musea aldaar. Vier belangrijke kunsttentoonstellingen leggen de focus op de Italiaanse renaissanceschilders Mantegna en Bellini, de prerafaëliet Burne-Jones en de Franse impressionist Pierre Bonnard. In het Schotse Edinburgh staat de historische pracht van de hoofdstad centraal. We doen er de Old- en New Town aan, maar verkennen eveneens de Lowlands en Highlands. Landhuisarchitectuur is wat ons in mei naar het Peak District brengt. Het Nationaal park onder de rook van Manchester herbergt tal van architectonische hoogstandjes, waar de legendarische gravin van Shrewsbury meer dan eens de hand in had.
  • Drs. Christianne Niesten begeleidt een 3-daagse reis met vertrekgarantie naar Londen met bezoeken aan de National Gallery, het Tate Britain en Tate Modern.
  • Culturele stadsverkenningen en pittoreske routes door ongeëvenaarde natuur vormen de voornaamste ingrediënten van een 5-daagse reis naar Edinburgh o.l.v. drs. Thomas Scholten.
  • Naast uitvoerige aandacht voor een surplus aan fraaie landhuizen nemen we de historische steden Chester en Manchester onder de loep. Drs. Hettie Peterse begeleidt de 8-daagse reis naar Buxton.
Naar de website
Londen

 

Londen
3-daagse kunstreis o.l.v. drs. Christianne Niesten
Eenmaal geland op Britse bodem vallen we met onze neus in de boter. De toch al enerverende collectie van de National Gallery is voor de gelegenheid uitgebreid met een tijdelijke tentoonstelling die het verhaal vertelt van Mantegna en Bellini: twee verwante kunstenaars die de kunst een nieuwe wending gaven. Dag 2 starten we in het Tate Britain met diverse werken van Burne-Jones. Aan de andere kant van de Thames belichten we in het Tate Modern schilderijen van Bonnard die hij tussen 1921 en 1947 vervaardigde. Op dag 3 melden we ons wederom in de National Gallery, ditmaal voor de tentoonstelling Portretten van Lorenzo Lotto.

Vertrekgarantie: 25 januari 2019
€ 845 | Lees meer over deze reis
The charm of Scotland
Edingburgh
Edinburgh
5-daagse cultuurreis o.l.v. drs. Thomas Scholten
Een eerste kennismaking met Edinburgh verkrijgen wij tijdens een oriënterende stadswandeling over de statige hoofdstraat, de Royal Mile. Het is een opwarmertje voor wat we de komende dagen nog zullen bezichtigen. De Sint Giles Cathedral is, evenals het 17e-eeuwse Edinburgh Castle, een lust voor het oog, terwijl we in de Scottish National Gallery worden getrakteerd op een prachtige collectie Hollandse en Vlaamse schilderkunst. Met een dagtocht naar het legendarische meer van Loch Ness en een idyllische route van de Lowlands naar de Highlands worden natuurliefhebbers op hun wenken bediend. Tot slot werpen we een blik op de rijke historie van Edinburgh en zien we hoe het de stad verging in perioden van bloei en hoe het anticipeerde op tijden van verval.

Vertrekdatum: 10 april 2019
€ 1.295| Lees meer over deze reis
Tussen de glooiende heuvels in Noord-Engeland
Peak District
Peak District
8-daagse kunst- en cultuurreis o.l.v. drs. Hettie Peterse
Gravin van Shrewsbury Elizabeth Talbot, beter bekend als Bess van Hardwick, vergaarde in 16e-eeuws Engeland via haar vier huwelijken een aanzienlijk fortuin. Zij wende dit onder meer aan voor de vervaardiging van vier landhuizen, welke zouden behoren tot de top van het genre. Niet alleen fungeerde zij in dit proces als opdrachtgeefster, ze hield zich eveneens uitvoerig bezig met het architectonisch ontwerp en de bouwkundige uitvoering. In Peak District aanschouwen we het resultaat van haar creatieve uitspattingen en bezoeken er Hardwick Hall, Chatsworth en legio andere karakteristieke landhuizen. Voorts aandacht voor het Chester en Manchester van toen en nu.

Vertrekdatum: 11 mei 2019
€ 1.795 | Lees meer over deze reis
icon_tablet Over ons
Wilt u meer weten over de doelstellingen van Academische Reizen of bijvoorbeeld over de reisvoorwaarden? Deze informatie vindt u op onze website.

 

icon_setting Openingstijden
U kunt ons aansluitend op kantooruren tevens op zaterdag en in de avond bereiken.
Ma t/m vrij 09.00 - 20.00 uur
Za 09.00 - 17.00 uur
Contactgegevens

 

icon_help Brochure
In het Cultoura magazine vindt u een overzicht van onze reizen, Cultoura-trips en diverse, relevante artikelen. Vraag hier de meest recente editie aan

 

Lees hier alles over onze zeer deskundige reisleiding
Ontdek de verschillende invalshoeken van onze reizen.
Contact
Academische Reizen
E-mail: info@academischereizen.nl
Telefoonnummer: 020-589 29 40
Volg ons op sociale media
icon-facebook
U ontvang deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de Academische Reizen nieuwsbrief. Klik op   afmelden  als u geen e-mails meer wenst te ontvangen of om uw profielgegevens aan te passen. Heeft u vragen dan kunt u ons telefonisch bereiken via 020 589 29 40 of per e-mail op info@academischereizen.nl
Academische Reizen is onderdeel van Institute of Travel, all rights reserved 2017 ©