Tips voor in jouw klas | Gratis downloads | Infographic 'Wat leren leerlingen van kunst?'
Klik hier voor de webversie »
Kunst in de klas
Praktische tips & tricks
Kunst is overal, ook in jouw klas?
Muziek, beeldende kunst, theater, dans of fotografie: je komt kunst overal tegen. Op straat, in een museum of misschien wel thuis. In de Kunstweek (10 t/m 18 november) staat kunst landelijk in de schijnwerpers, maar ook bij de overheid en in het onderwijs is er volop aandacht voor kunst en cultuur. Zo is het budget cultuureducatie verhoogd en kunnen alle basisschoolleerlingen hierdoor minimaal één keer in hun schooltijd naar een museum. Maar hoe zet jij als leerkracht nou kunst in je klas in? Je vindt in deze nieuwsbrief tips, inspiratieartikelen en gratis downloads daarover.
Interview met kunstdocent Jacqueline Heilema
‘Iedereen wordt vrolijk van muziek. Het werkt ontspannend, stimuleert beide hersenhelften en het zorgt ook nog eens voor een fantastische sociale binding’, leerkracht en muziekspecialist Jacqueline Heilema ziet een grote toegevoegde waarde in kunst (met name muziek) voor kinderen. Waarom? Dat vertelt ze in haar inspirerende verhaal.
Wat leren leerlingen van kunst?
Bekijk de infographic
Creativiteit in de klas: wat leren kinderen er nou eigenlijk van? Er is veel onderzoek gedaan naar het nut van kunstonderwijs. Zo krijgen kinderen kennis van en waardering voor cultuur, worden ze zelf creatiever, ontwikkelen ze verbeeldingskracht en een onderzoekende houding. Ontdek in deze infographic welke tien lessen je leerlingen leren.
... Sadia Sarmi
Iedere maand nemen we een kijkje in de klas van een leerkracht. Deze keer is dat bij Sadia Sarmi, leerkracht bij de kleuters van OBS De Vlindervallei in Amersfoort. Sadia werkt met Schatkist editie 3 en ging aan de slag met het Anker kunst. ‘We hebben het Anker kunst gekoppeld aan ons schoolproject ‘kunst’ en dat ging over ‘kleuren’. Zo werkten we met de hele school aan het thema’, vertelt ze.
Wist je dat ...
Een muziekinstrument bespelen hetzelfde effect heeft op je hersenen, als een work-out op je lichaam?
voor alle leeftijden
1. Een boek vol muziek
2. Een spannende gids door het Rijksmuseum
3. Een nieuwe ster voor Theater Popcorn
4. Dansen is stoer, man!
5. Ik maak kunst
Lees het hele artikel!
Breng leren tot leven
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is.
Vul hier je profiel aan »

 

Veilig de wereld in

 

Veilig de wereld in

 

Jij hebt aangevinkt dat je informatie wilt ontvangen van Veilig de wereld in. Aangezien deze methode al enige tijd uit fonds is, ondersteunen we die niet meer met nieuws. Wil je informatie ontvangen van de nieuwere methode(s)? Pas dan je profiel aan door in te loggen via de knop bovenaan deze mail. 
 

 

 

De trek

 

De trek

 

Jij hebt aangevinkt dat je informatie wilt ontvangen van De trek. Aangezien deze methode bijna uit fonds is, ondersteunen we die niet meer met nieuws. Wil je informatie ontvangen van de nieuwere methode(s)? Pas dan je profiel aan door in te loggen via de knop bovenaan deze mail. 

 

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden