Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Unieke performance I Speak No Dutch (Carlos Amorales)
 

I Speak No Dutch is een performance van de internationaal bekende kunstenaar Carlos Amorales (Mexico). Hij werkt hiervoor samen met een projectkoor van Utrechtse zangers. De performance gaat over de ervaring die je hebt als je aankomt in een land waar je de taal niet spreekt. En over de barrière die taal kan zijn. Speciaal voor dit kunstwerk schreef Carlos Amorales teksten en muziek. Het kunstwerk is onderdeel van de activiteiten van de Stichting Kunst in het Stationsgebied, in opdracht van de Gemeente Utrecht. 

zondag 30 oktober | 14.00, 15.00 en 16.00 uur, de performance duurt telkens 30 minuten | Bibliotheek Neude | 
gratisMeer informatie. 
Foto: Aaron Harris 

 
S
 
In de maand november leest heel Nederland hetzelfde boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls. Haal in november een gratis exemplaar van dit boek bij een bieb bij jou in de buurt! Op dinsdag 1 november neemt seniorenburgemeester Corrie Huiding het ‘eerste exemplaar’ in ontvangst tijdens een gratis talkshow met Carine van Santen in de Grote hal. 
 

Schrijver Yvonne Keuls (91 jaar) vertolkt zelf alle rollen in een speciale toneelbewerking van haar boek Mevrouw mijn moeder. Zondag 27 november in het theater van bieb Neude. 

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop. 
Foto: Jacqueline de Haas 

 
S
 

Geen tijd en rust om een boek op te pakken of uit te lezen? Bieb Neude is de uitgelezen plek om een paar uurtjes te lezen. Neem je favoriete boek mee en zoek een fijne plek. In samenwerking met Via Jacobi. 

zaterdag 29 oktober | Bibliotheek Neude | gratis
Meer informatie vind je hier. 

 
S
 

Deze week in talkshow Zaterdag Live kinderboekenschrijver Pim Lammers én schrijver en columnist Jerry Goossens (AD Utrechts Nieuwsblad). Pim is de jongste zilveren griffelwinnaar ooit. Zijn nieuwste bundel ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten’ is net uit. Onlangs kwam ook ‘Ingeborg,’ van Jerry Goossens uit. Een roman over het leven van zijn achternicht. Zij kwam 21 jaar geleden, als enige Nederlandse slachtoffer, om het leven bij de aanslag op het WTC in New York. Lees hier meer over Zaterdag Live.

zaterdag 15 oktober, 16.00 - 17.00 uur | Bibliotheek Neude, loop binnen! 
Foto: Jan Willem Kaldenbach

 
S
 
We staan we stil bij Wereldvoedseldag met een gratis toegankelijk programma. Er is een informatiemarkt waar je alles kunt vinden over slim en gezond leven met weinig geld. Er zijn workshops, minicolleges en er is muziek. Loop binnen, laat je verrassen én informeren. Bekijk het hele programma hier.  

zondag 16 oktober | Bibliotheek Neude | gratis
 
S
 
Rondom Allerzielen bieden Bibliotheek Neude, Stichting TrösT en Humanitas, een troostend programma. Met een optreden van koor Lux Aeterna en een interview met dichter Ingmar Heytze die na afloop ook enkele gedichten voordraagt. 

Bekijk hier het programma en een aantal boekentips.

zondag 30 oktober | Bibliotheek Neude | gratis
 
S
 
Ga in gesprek met de wetenschap. In Even over morgen ga je samen met wetenschappers van de Universiteit Utrecht en het UMC op zoek naar antwoorden. Of doe mee aan de Kenniskring over het belang van goed eten en gezondheid.
 
 

Even over morgen: dinsdag 1 t/m zaterdag 12 november | Hier vind je alle informatie
Kenniskring met wetenschappers: donderdag 20 t/m maandag 31 oktober | Hier vind je alle informatie.

 
S
Bibliotheek Waterwin is vanwege personeelstekort en zieke collega's tijdelijk gesloten. Je bent van harte welkom in een van de andere vestigingen. Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en Bibliotheek Vleuterweide zijn in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden hier. 
 
S
Vijf projecten, waaronder gebouw Post Utrecht, maken kans op de Rietveldprijs 2022, dé Utrechtse architectuurprijs. Naast de vakjury kiest ook het publiek een winnaar. Stem mee en wie weet wint Post Utrecht én dus Bibliotheek Neude. Tot 1 november kun je stemmen via deze link
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open