Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
2 maart 2020
Kunst terug naar het publiek
In het kunstmagazijn van de gemeente ligt een groot aantal kunstwerken. Kunst moet niet opgeslagen liggen, maar in het daglicht komen. Het college van de gemeente Boxtel is daarom akkoord gegaan de adviesnota ‘Terug naar het publiek’. Dit betekent dat de kunstwerken die op de zolder van het gemeentehuis liggen terug gaan naar het publiek. 

De kunstwerken op de lijst van niet-bewaarwaardige kunstwerken worden via een officiële internetveiling aan het publiek aangeboden. Deze website en de werkwijze van de internetveiling worden bekendgemaakt na de procedure Zienswijze en het definitief besluit door het college.

Meer informatie
 
Wie verdient een lintje?
Ken je iemand die al een hele lange tijd een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving? Dan is het mogelijk dat die persoon recht heeft op een Koninklijke onderscheiding. 

Iedereen kan een Koninklijke onderscheiding aanvragen. Wil je weten hoe je iemand voordraagt voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via (0411) 65 59 11.

Meer informatie
Reinigen Raapakkerbrug
Dinsdag 3 maart reinigen we de Raapakkerbrug. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 9.00 en 11.00 uur. Voor verkeersmaatregelen en afzetting wordt verzorgd. 
Twee bijeenkomsten voor gemeenteraad op dinsdag 10 maart
Op dinsdag 10 maart 2020 zijn er twee raadbijeenkomsten. Je bent van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis (ingang Dr. Van Helvoortstraat). De eerste bijeenkomst over Ontwerp-gebiedsvisie Hamsestraat-Roderweg begint om 19.30 uur. De tweede bijeenkomst start om 21.00 uur. De tweede bijeenkomst staat in het teken van Maatregelenpakket Programma Hoogfrequent Spoort (PHS). Aanmelden voor de bijeenkomsten hoeft niet.

Meer informatie
Uitschrijvingen uit basisregistratie personen
Als na onderzoek is gebleken dat personen niet meer wonen op het adres waar zij inschreven staan, wat wil zeggen dat zij voor de gemeente (administratief gezien) verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen, worden zij uitgeschreven uit het basisregistratie personen (BRP). Als je het niet eens bent met het besluit kun je bezwaar indienen. 

Bekijk de uitschrijvingen
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten