Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Dinsdag 12 juli 2022
 
 

In de kijker

   
 
Schrijf je organisatie in voor Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 20 november is het weer Kunstendag voor Kinderen. Dan brengen we over gans Vlaanderen en Brussel families met kinderen tot 12 jaar in contact met kunst en culturele activiteiten. Wil jij met je organisatie, bibliotheek, cultuurhuis, academie, stad of gemeente meedoen? Schrijf je dan in voor vrijdag 15 juli.

 
Verenigingsloket gaat aan de slag met jouw ideeën

Het Verenigingsloket wil met een overkoepelend digitaal platform de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen makkelijker laten verlopen. Om dat te verwezenlijken vroegen we input van zowel verenigingen als overheden. Wat blijkt? Ze kampen met gelijkaardige uitdagingen en stellen ook gelijkaardige oplossingen voor.

 
Gezocht: jongerenvertegenwoordiger Unesco 2022-2024

De Vlaamse Unesco Commissie (VUC) is op zoek naar een nieuwe ‘junior’ jongerenvertegenwoordiger. Ben je tussen 18 en 25 jaar en wil jij je de komende 2 jaar samen met de huidige ‘senior’ jongerenvertegenwoordiger inzetten voor de VUC en de Unesco-thema's? Stel je dan kandidaat voor 30 september 2022.

 

 

Subsidies

   
 
Ruim 730.000 euro voor projecten ‘Over Drempels’

De Vlaamse minister van Jeugd kent in totaal 733.082 euro subsidies toe aan 20 projecten die een brug slaan tussen jeugdhulp en vrije tijd. Met die middelen kunnen evenveel samenwerkingsverbanden van lokale en regionale actoren aan de slag om kinderen en jongeren uit de jeugdhulp makkelijker toegang te geven tot het vrijetijdsaanbod. De projecten lopen van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023.

 
Meester-leerlingbeurzen voor het doorgeven van vakmanschap

Wil je als meester jouw kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generaties? Ben je een enthousiaste leerling die zijn of haar vakkennis wil verruimen? Dan is een meester-leerlingbeurstraject misschien wel iets voor jou. Meester-leerlingbeurzen geven vaklui de kans om hun kennis en kunde te delen met een of meerdere leerlingen. Nog tot en met 15 september kunnen meesters en leerlingen samen een beursaanvraag indienen.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium