Kunstgebouw nieuwsbrief - april 2014

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief - april 2014

Beste lezer,
De afgelopen weken hebben wij - naast al ons werk voor Cultuureducatie met kwaliteit - weer heel veel jeugdvoorstellingen bekeken. De keuzes die we daaruit gemaakt hebben, ziet u terug in Kijk|Kunst. De selectie voor het komend schooljaar is bijna rond. Kijk|Kunst belooft weer een prachtig programma te worden voor zo'n 63.000 leerlingen in Zuid-Holland. Net als Doe|Kunst overigens, waar komend jaar zo'n 14.000 leerlingen aan meedoen. Het inplannen van in totaal 66 projecten voor 411 scholen is een flinke klus. Eind mei zijn we daarmee klaar. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: voor groep 7 en 8 hebben we onder meer Het verhaal van de getallen van Maas geselecteerd (de foto hierboven is gemaakt door Noa Verhofstad). Op onze facebookpagina maken we de komende tijd de overige nieuwe titels bekend. In juni presenteren onze projectleiders de programmeri
ng bij alle deelnemende scholen.
Wij verheugen ons al op het komende seizoen, en zijn ook nog met veel plezier bezig met het huidige!
Margriet Gersie
directeur Kunstgebouw

Winnaar Kijk|Kunst-kup 2012-2013 is...

Gaap!

De theatervoorstelling Gaap van Theatergroep Roots en Borders is afgelopen schooljaar door de scholen in Zuid-Holland het beste gewaardeerd. Daarom werden de acteurs op dinsdag 21 januari 2014 verrast met de Kijk|Kunst-kup.

lees meer


Opnames Omroep West

Dit is mijn leven

Een cameraploeg van Omroep West heeft Edith Janssen van Kunstgebouw een dag lang gevolgd voor het programma Dit is mijn leven. Bekijk de uitzending en krijg een beeld van de dagelijkse praktijk van cultuureducatie buiten de grote steden in Zuid-Holland.

lees meer


Publicatie

Cultuur in de Spiegel in de praktijk

Een cameraploeg van Omroep West heeft Edith Janssen van Kunstgebouw een dag lang gevolgd voor het programma Dit is mijn leven. Bekijk de uitzending en krijg een beeld van de dagelijkse praktijk van cultuureducatie buiten de grote steden in Zuid-Holland.

lees meer


ICC-verdieping

Ouders in de klas

Hoe zet je ouders, grootouders en andere vrijwilligers in voor kunstworkshops of cultuurprojecten? ICC'ers verkennen in twee bijeenkomsten de mogelijkheden en maken een opzet voor een ouderbijeenkomst. Inschrijven kan vanaf nu.

lees meer


10 april 2014

Netwerkbijeenkomst penvoerders

Donderdag organiseert Kunstgebouw de derde netwerkbijeenkomst voor penvoerders van de projecten Cultuureducatie met kwaliteit in Zuid-Holland. Centraal staat de verantwoording 2013 van de projecten aan het Fonds voor Cultuurparticipatie, zowel inhoudelijk als financieel.

lees meer


20 mei 2014

Bibliotheken en cultuureducatie

ProBiblio, Kunstgebouw en Plein C organiseren op 20 mei 2014 in Hoofddorp een bijeenkomst voor bibliotheken over Cultuureducatie met kwaliteit. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we hoe de educatieve taken van de bibliotheek - waaronder leesbevordering - zich verhouden tot cultuureducatie, en wat dat betekent voor samenwerking en productontwikkeling. Meer informatie volgt binnenkort op onze website!


Bouw kan starten

Melarium

In 2014 zal in Midden-Delfland het Melarium gebouwd worden. Dit bijzondere gebouw, ontworpen door David Veldhoen, zal zo’n zeven bijenvolken herbergen en zal ook plaats bieden aan imkers. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Het project bevindt zich nu in de aanbestedingsfase. Kunstgebouw schreef het kunstplan dat de basis is voor het project.


lees meer


Het mooiste geluid van Nederland

Idee voor Koningsspelen

Onze koning is binnenkort jarig. Hij heeft natuurlijk bijna alles al. Maar zou hij het mooiste geluid van Nederland kennen? In deze les maken leerlingen voor Nederland (of voor de koning!) een cadeau om naar te luisteren. Van ons krijgt u deze les cadeau! De les maakt onderdeel uit van het lesboek Cadeau voor Nederland.


lees meer


Cadeau voor Nederland

Vind ons leuk op facebook en win lesboek!

We verloten het lesboek Cadeau voor Nederland onder de mensen die tussen 8 en 18 april onze facebookpagina leuk vinden. Ga naar onze pagina, klik op 'vind ik leuk' en stuur dan even een mailtje met uw postadres naar pr@kunstgebouw.nl.

ga naar onze facebookpagina


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018