Kunstgebouw nieuwsbrief - februari 2015

3 years ago


Text only:


Nieuwsbrief - februari 2015

“Superleuk filmpje over creativiteit en verbeeldingskracht. Gebruik het waar verbeelding nodig is!”
“Wauw! soms schieten woorden te kort, dus gewoon kijken!”
“Filmpje naar ons hart.”
“Fijn appél op docenten. Die gaan we vaak zien op congressen.”
“Met 'n glimlach bekeken.”
Bedankt voor alle fijne reacties op ons filmpje over verbeeldingskracht. En voor wie het nog niet gezien heeft... snel kijken!
Margriet Gersie
directeur Kunstgebouw

bekijk het filmpje


Uitkiezen voorstellingen Kijk|Kunst

Leerkrachten houden ons scherp

Heleen Reitsma, leerkracht en IB-er van de Oranjeschool in Katwijk, helpt ons al zes jaar bij het uitkiezen van voorstellingen voor Kijk|Kunst. “Ik vind het elke keer weer een feestje om te gaan. Mijn kleuters krijgen vandaag les van een collega. Twee dagen per jaar word ik vrij geroosterd om dit te kunnen doen.”


p>

lees meer


Best gewaardeerde voorstelling 2013-2014

De Poort wint Kijk|Kunst-kup!

“Met oude doeken, een lampenkap, een vergiet en een kapotte vaas zetten Ida van Dril en Eva Mesman samen met de leerlingen van drie basisscholen de prachtige voorstelling De Poort in elkaar. Was school iedere dag maar zo leuk!” (basisschool De Bron in Oude-Tonge)
Deze voorstelling is de winnaar van de Kijk|Kunst-kup!

lees meer


Maandrager

Instructiefilmpjes Doe|Kunst

Op de site dkk.kunstgebouw.nl staat ondersteunend lesmateriaal bij onze Kijk|Kunst en Doe|Kunst-projecten. Onlangs hebben we een aantal bestaande projecten uitgebreid met instructiefilmpjes, zodat de leerkracht de lessen nog makkelijker kan uitvoeren.
Bijvoorbeeld: hoe draag je de maan?

bekijk het filmpje


Cultuureducatie met kwaliteit

Wij zetten onze stempels

Vanaf het nieuwe schooljaar staan in elke lerarenhandleiding van Kunstgebouw drie stempels. Daarmee drukken we uit dat onze samenhangende kunstprogramma's voor basisscholen aansluiten bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, het theoretisch kader van Cultuur in de Spiegel en de 21ste eeuwse vaardigheden. Dit geldt overigens ook voor onze trainingen.

lees meer


Nieuw Doe|Kunst-project

Mag Dat?!

Ons nieuwe Doe|Kunst-theaterproject 'Mag Dat?!' is klaar!  In dit project gaan leerlingen aan de slag met het maken van een komische sketch. Ze bekijken voorbeeldsketches en krijgen een gastles van een vakdocent theater. Ze leren hoe je een sketch opbouwt, hoe je deze grappig maakt en hoe je uitvergroot kunt spelen. De rode draad vormt de fictieve televisieshow Magda’s Magdat-rad.

bekijk aflevering 1


Cultuureducatie met kwaliteit

Samen op de NOT

Samen met OCW, FCP, LKCA en een groot aantal provinciale cultuurinstellingen waren wij op de NOT 2015 te vinden in de ‎cultuureducatiemetkwaliteit‬-stand. In de stand konden bezoekers gratis miniworkshops volgen, bijvoorbeeld in Visual Thinking Strategy.


Joke Leenders

Nieuwe collega

Begin februari hebben we onze nieuwe collega Joke Leenders verwelkomd. Zij neemt de taken over van Ulrike Söbbeke, die ons na ruim vijf jaar verlaat. Ulrike heeft een leuke nieuwe baan als zakelijk leider bij het Filmhuis Lumen in Delft. Joke werkte onder meer als trainer, docent en leidinggevende bij diverse kunsteducatie instellingen en was wethouder in Zeist. Joke en Ulrike allebei veel plezier met jullie nieuwe uitdaging!


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018