Kunstgebouw nieuwsbrief - juni 2014

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief - juni 2014

Beste lezer,
Het aanstellen van een interne cultuurcoördinator helpt scholen om cultuuronderwijs op de kaart te zetten. Met een ICC'er heb je een deskundige in huis die het cultuurbeleid vormgeeft, mogelijkheden van cultuurinstellingen kent en cultuurplannen ontwikkelt. Kunstgebouw leidt ICC’ers in Zuid-Holland op en houdt ze scherp.
Vanaf schooljaar 2014-2015 voegen wij daar ICC-verdiepingsbijeenkomsten aan toe. Afgelopen week hebben alle basisscholen in Zuid-Holland hier een folder van ons over ontvangen. Wij organiseren de verdiepingsbijeenkomsten in samenwerking met collega-instellingen als Plein C, Kunstbalie en KCR.
Hierover, en andere actuele zaken, leest u in deze nieuwsbrief.
Margriet Gersie
directeur Kunstgebouw


Hou je kennis actueel

Verdiepingsbijeenkomsten ICC'ers

Om de kennis van ICC’ers actueel te houden organiseert Kunstgebouw verdiepingsbijeenkomsten in samenwerking met collega-instellingen. Op 8 oktober en 5 november 2014 is het onderwerp Ouders in de klas. Op 21 januari 2015 gaat het over Filosoferen met kinderen. En op 30 januari en 6 maart 2015 staat Fondsenwerving centraal.

lees meer


Kijk|Kunst en Doe|Kunst

Programmering 2014 - 2015

In onze vorige nieuwsbrief stond dat de programmering van Kijk|Kunst en Doe|Kunst voor komend schooljaar bijna rond was. Inmiddels zijn we helemaal klaar. Deze maand bezoeken we alle 41 werkgroepen om de projecten en het lesmateriaal uitgebreid toe te lichten. Uiteraard wijzen we iedereen nog even op de site Kijk|Kunst en Doe|Kunst online waarop de online opdrachten staan.

bekijk Kijk|Kunst programmering 2014-2015


Muzikale lesideeën kado!

Kinderboekenweek 2014

Van 1 tot 12 oktober 2014 vindt de zestigste Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Feest. Bij feest hoort muziek. Daarom trakteert Kunstgebouw u op een aantal muzikale lesideeën om de zestigste verjaardag van de Kinderboekenweek mee te vieren. Bij ieder lesidee past één van de kerntitels die het CPNB geselecteerd heeft bij het thema.

lees meer


Uitgelicht

Prachtig Plastic

Het is nu Zero Plastic week. Kunstenaar Carolien Adriaansche, alias de Afvaljuf, maakte voor Doe|Kunst het project Prachtig Plastic. Dat bieden we al enige tijd met succes aan. Tijdens dit project maken leerlingen fantasiedieren van verpakkingsmateriaal. Het bijzondere is dat Carolien vanaf nu zelf de gastles bij dit project gaat geven!

lees meer


19 juni 2014

Vraag het de juf

Op donderdag 19 juni 2014 organiseren CultuurSchakel en het Fonds voor Cultuurparticipatie de conferentie Vraag het de juf;  Het onderwijs aan het woord over Cultuuronderwijs.
Vertegenwoordigers uit het onderwijs vertellen in prikkelende
vraaggesprekken en leerzame deelpresentaties over hun ervaring met
cultuuronderwijs.

lees meer


21 juni 2014

Proef de polder

De boeren in Rhoon vieren op 21 juni 2014 een feestje. Werkplaats Buijtenland doet mee. Proef de polder op het erf van boer Vos. Cider van de Buijtenbrouwerij, echte polderworst van  worstendraaier Wild Vleesch, de allerjongste aardappelen zo vanuit het veld op je bord, illegale brouwsels in een Jagersbar. Werkplaats Buijtenland is ontwikkeld door Ester van de Wiel in opdracht van Kunstgebouw en de provincie Zuid-Holland.

lees meer


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018