Kunstgebouw nieuwsbrief - november 2013

5 years ago


Text only:

Nieuwsbrief - november 2013


Zien we u op 13 november?


Beste heer, mevrouw,
Hierboven ziet u de twee geweldige acteurs van DTJ De Reus in de voorstelling De Kleine Faust. Sinds jaar en dag selecteren wij het allerbeste op het gebied van theater, dans, muziek en beeldende kunst om de basisschoolleerlingen in Zuid-Holland cultuureducatie met kwaliteit te bieden. De Kleine Faust is daar een mooi voorbeeld van. Dat hebben de deelnemers aan het werkbezoek van OCW, dat wij organiseerden, ook ervaren. De belangrijkste conclusie van dit werkbezoek was: goede cultuureducatie staat of valt bij goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dat is precies waar de bijeenkomst Een plan, en dan? om draait. Heeft u zich al aangemeld? Ik spreek u graag op 13 november.
Margriet Gersie
Kunstgebouw


Heeft u zich al aangemeld?


Een plan, en dan?


Op papier klinkt het prachtig, cultuureducatie met kwaliteit, maar hoe gaat het in de praktijk? Oftewel: Een plan, en dan? Kunstgebouw nodigt u uit om de papieren plannen voor uw regio om te zetten in concrete acties op woensdag 13 november 2013 in Theater het Trefpunt in Warmond. Het einddoel is: beter samenwerken aan cultuureducatie met kwaliteit. Er zijn nog een aantal plekken vrij, dus meld u snel aan!


ik ben erbij!


De twaalf beste liedjes van elf jaar ZiZiZ


Zin in Zingen


De enthousiaste scholen die de afgelopen elf jaar deelnamen aan ZiZiZ (Zin in Zingen in Zuid-Holland) brachten ons op het idee om een laatste ZiZiZ-liedboek te maken. We hebben de twaalf beste liedjes gekozen, allemaal geïnspireerd op gedichten en ideeën van leerlingen in groep 6-7-8. Het liedboek bevat een cd met een gezongen en een instrumentale versie van elk liedje. Prijs € 30.


bestel nu!


Ambities tot en na 2016


Geslaagd werkbezoek OCW


Op donderdag 17 oktober 2013 organiseerde Kunstgebouw een werkbezoek voor OCW. We waren te gast bij de Prinses Wilhelminaschool in Lexmond. Samen met de leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 beleefden de deelnemers aan het werkbezoek  de voorstelling De Kleine Faust van DJT De Reus. Na de voorstelling was er een rondetafelgesprek over de ambities voor cultuureducatie met kwaliteit nu, tot en met 2016 en verder...


bekijk de foto's


Thema: samenwerking


Kunstgebouw magazine #4 is uit!


Dit nieuwe nummer gaat over samenwerking. Onder meer: interview met Jet Bussemaker, interview met hoogleraar culturele economie Arjo Klamer, overzicht van de plannen Cultuureducatie met kwaliteit in Zuid-Holland, Malmberg over doorgaande leerlijnen en vragen aan het Fonds voor Cultuurparticipatie. Heeft u het magazine niet ontvangen? Mail uw postadres aan pr@kunstgebouw.nl o.v.v. magazine.


lees het magazine online


Interview Jet Bussemaker


Cultuuronderwijs is continu ‘Gesammtkunstwerk’


Voor ons zojuist verschenen magazine hebben we minster Bussemaker geïnterviewd: “We hebben ons ingezet om ook zonder steun van de provincie Zuid-Holland projecten voor goed cultuuronderwijs te ondersteunen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie werkt voor de matchingsregeling samen met lokale samenwerkingsverbanden zoals Alblasserwaard-Vijfherenlanden of Drechtsteden om ook hier gemeenten van de regeling te kunnen laten profiteren. (...)”


lees het hele interview


Interne Cultuurcoördinator


Morgen start weer ICC-cursus


Woensdag 6 november 2013 start weer een nieuwe ICC-cursus. De cursus tot Interne Cultuurcoördinator helpt scholen voor het primair onderwijs kunst en cultuur op de kaart te zetten. Met een ICC'er heeft de school een deskundige in huis die het cultuurbeleid vormgeeft, mogelijkheden van cultuurinstellingen kent en cultuurplannen ontwikkelt. Wij wensen alle cursisten veel succes!


bekijk hele aanbod trainingen en netwerken


Kunsteducatieve lesideeën


Cadeau voor Nederland


Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat tweehonderd jaar. Cadeau voor Nederland biedt speelse en feestelijke kunsteducatieve lesideeën voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs. Eén van de opdrachten voor de leerlingen is om goed na te denken over wat ze Nederland toewensen. Ter afsluiting is er Het Grote Cadeaulied dat de hele school kan meezingen. Kosten: €30.


lees meer


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
 uitschrijvenuw profielVia dit netwerk mag alleen e-mail worden verzonden op basis van permissie.
Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier.
Verzonden aan reactie@infovoorhetonderwijs.nl door reactie@infovoorhetonderwijs.nl| Print / PDF versie | Bekijk het privacy beleid.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018