Kunstgebouw nieuwsbrief - november 2014

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief - november 2014

Beste lezer,
Mag je zeggen dat je een cadeau niet leuk vindt? Zo met de feestdagen in het vooruitzicht, wellicht een belangrijke vraag. Ongeschreven regels vormen het uitgangspunt voor een nieuw Doe|Kunst-theaterproject dat we op dit moment ontwikkelen. Hierover - en over andere actuele zaken - meer in deze nieuwsbrief.
Margriet Gersie
directeur Kunstgebouw


Beeldverslag

Alles volgens plan?

Op 30 oktober 2014 organiseerden Kunstgebouw en het Fonds voor Cultuurparticipatie een bijeenkomst voor alle Zuid-Hollandse penvoerders en ambtenaren van Cultuureducatie met kwaliteit-projecten. Centraal stond de tussentijdse evaluatie die voor 1 december 2014 ingeleverd moet worden. Een mooi moment om stil te staan bij successen en leerpunten.


bekijk het beeldverslag


Verdieping voor icc'ers

Filosoferen met kinderen

Filosoferen over kunst is een leermethode waarmee leerlingen leren kunstwerken en kunstenaars beter te begrijpen. Door gezamenlijk naar kunst te kijken versterk en verdiep je de kunstbeleving van leerlingen en stimuleer je een onderzoekende houding. Speciaal voor icc'ers organiseren we op 21 januari 2015 een workshop over filosoferen met kinderen.

meer informatie


Lesideeën

Van Gogh 2015

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Om in de klas aandacht aan deze beroemde Nederlandse kunstschilder te besteden, geeft Kunstgebouw u een aantal lesideeën. Centraal staan drie werken van Van Gogh: Zonneboemen (1889), Bos met kreupelhout (1887) en Caféterras bij nacht (1888).

lees meer


Verdieping voor icc'ers

Fondsenwerving

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert in samenwerking met Kunstgebouw de cursus Fondsenwerven voor docenten, ICC-ers, directies, ouders en aanbieders in het onderwijs die zich bezighouden met fondsenwerving. De cursus bestaat uit twee lesdagen (30 januari en 6 maart 2015) plus individuele begeleiding.

meer informatie


Werk in uitvoering

Doe|Kunst: Mag dat?

We zijn een nieuw theaterproject voor Doe|Kunst aan het maken met de titel: Mag dat? Centraal staat het maken van een komische sketch rondom een ongeschreven regel. In het filmpje dat we pas opgenomen hebben, geven we een aantal voorbeelden. Mag je het zeggen als je een cadeau niet leuk vindt? Mag je weglopen bij een voorstelling? De onderwerpen voor de sketches komen van Magda's Mag-dat-rad.

bekijk de foto's


Nieuw lid Raad van Toezicht

Jane Chin-A-Fo

De Raad van Toezicht van Kunstgebouw heeft Jane Chin-A-Fo benoemd tot nieuw lid en heeft afscheid genomen van Marja van Strien. Kunstgebouw dankt Marja van Strien van harte voor haar inzet van de afgelopen jaren en heet Jane Chin-A-Fo van harte welkom!


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018