Kunstgebouw nieuwsbrief - september 2014

4 years ago


Text only:

Nieuwsbrief - september 2014

Beste lezer,
Het schooljaar is weer begonnen! Om meteen een goede start te maken  hebben alle basisscholen in Zuid-Holland van ons een handige poster ontvangen om hun eigen cultuuronderwijs in kaart te brengen. Dat gebeurt aan de hand van de drie domeinen:
1: Wat doet de school zelf?
2: Wat doet de school samen met de culturele omgeving?
3: Wat haalt de school uit de grote wereld?
Wilt u ook een exemplaar van de poster ontvangen? Mail naar pr@kunstgebouw.nl.
Margriet Gersie
directeur Kunstgebouw

meer info over de poster


Interviews

Drie Domeinen

Een handig hulpmiddel om cultuuronderwijs in te delen zijn de drie domeinen. Lees het interview met leerkracht Elise van der Ende over domein 1, directeur Blondi van der Woude over domein 2 en leerkracht Gert-Jan Riem over domein 3.

lees meer


Cultuureducatie in cijfers

Infographic Kunstgebouw

Een kind leert zichzelf en de wereld beter kennen door naar kunst te kijken en door kunst te maken. De waarde daarvan is niet in getallen te vatten. Toch zetten we de harde cijfers van Kunstgebouw even voor u op een rij.

lees meer


Muzikale lesideeën

Kinderboekenweek

Van 1 tot 12 oktober 2014 vindt de zestigste Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Feest. Bij feest hoort muziek. Daarom trakteert Kunstgebouw u op een aantal muzikale lesideeën om de verjaardag van de Kinderboekenweek mee te vieren.

lees meer


Win een boek!

De boze heks geeft een feest

Eén van de kerntitels die het CPNB geselecteerd heeft voor de Kinderboekenweek is De boze heks geeft een feest van Hanna Kraan. Wij verloten dit boek onder de lezers van deze nieuwsbrief die voor 28 september 2014 een nieuwe abonnee aanmelden. Als u wint, ontvangt de nieuwe abonnee het boek ook!

nieuwe abonnee aanmelden


5 lokale fondsen in Zuid-Holland

Jeugd Cultuur Fonds

Een beetje aan de zijlijn van het dagelijkse werk heeft Kunstgebouw het afgelopen schooljaar het Jeugd Cultuur Fonds in onze provincie een zetje gegeven. Er zijn nu Jeugd Cultuur Fondsen in Leiden, Capelle a/d IJssel, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Delft.

meer informatie


8 oktober 2014

Ouders in de klas

De eerste bijeenkomst van ons nieuwe verdiepingsprogramma voor interne cultuurcoördinatoren op 8 oktober 2014 gaat over het inzetten van ouders in de klas. Wat kan aan ouders uitbesteed worden en wat niet? Hoe help je ouders bij het opzetten en uitvoeren van een goede les? Nog een paar plekken vrij!

lees meer


30 oktober 2014

Penvoerders en ambtenaren

Op 30 oktober 2014 organiseren Kunstgebouw en het Fonds voor Cultuurparticipatie een bijeenkomst voor alle Zuid-Hollandse penvoerders en ambtenaren van Cultuureducatie met kwaliteit-projecten. Centraal staat de tussentijdse evaluatie die voor 1 december 2014 ingeleverd moet worden.

lees meer


12 november 2014

Speciaal onderwijs

Hoe zorgt u voor een goede aansluiting van cultuuronderwijs bij de kinderen in het speciaal onderwijs? Op 12 november 2014 organiseert KCR samen met Kunstgebouw een bijeenkomst hierover. Ter inspiratie laten mensen uit het speciaal onderwijs zien hoe zij kunst- en cultuuronderwijs vorm geven bij hen op school.

lees meer


Kunstzone 05

Interview met Margriet Gersie

In het septembernummer van Kunstzone staat een interview met Margriet Gersie, directeur van Kunstgebouw. "In de praktijk is het belangrijk hoe de directeur van een school over cultuureducatie denkt. Wij kunnen van alles aanleveren maar uiteindelijk gaat het erom wat de school ermee doet."

lees meer


Kunstgebouw
Broekmolenweg 16
2289 BE Rijswijk
telefoon 015 215 45 15
fax 015 215 45 66
e-mail kunstgebouw@kunstgebouw.nl
De activiteiten van Kunstgebouw worden mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Deze nieuwsbrief online bekijken kan via deze link.
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Kunstgebouw.nl

Categories: Others | Miscellaneous Art | Culture
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018