Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 19 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kunsthandel sputtert tegen anti-witwasrichtlijn
De vernieuwde nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn heeft rampzalige gevolgen voor de internationale kunst- en antiekhandel. Dat stellen brancheorganisaties uit de kunstsector volgens NRC.
Lees meer
 
 
Hoogleraar Gribnau: ijzeren vuist Belastingdienst steeds zwaarder
De Tilburgse hoogleraar Hans Gribnau vindt dat de ‘ijzeren vuist’ van de Belastingdienst steeds zwaarder wordt. Het uitgangspunt van de fiscus moet volgens Gribnau niet zijn ‘zo veel mogelijk geld ophalen’ maar ‘het juiste bedrag innen’. Daarbij dient de burger noch de belastingadviseur als tegenstander te worden beschouwd. Dat tekende het FD uit zijn mond op […]
Lees meer
 
Op zoek naar de ideale prijsafspraak? Advertorial

Vaste prijs, uurtje-factuurtje of abonnement? Deze vraag houdt veel kantoren bezig. Bepaal de prijs zoals jij wilt: per dienst, per klant of op basis van de echte kosten en opbrengsten. Urenregistratie en facturatie in Exact Online Accountancy ondersteunt je volledig. Je kantoor is klaar voor de toekomst.

Ontdek practice management

 
Invallen bij Porsche wegens verdenking sjoemelen dieseluitstoot
Bij Porsche in Zuid-Duitsland heeft de politie verschillende invallen gedaan. Net als andere automakers zou ook de sportautofabrikant Porsche hebben gesjoemeld met dieselauto’s door ze schoner voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat meldt de NOS.
Lees meer
 
 
Belastingdienst stopt uitvraag BSN in formulier IB-47
Als gevolg van de inwerkingtreding van de Europese privacywet AVG stopt de Belastingdienst met de uitvraag van het BSN-nummer in het formulier IB-47. Dat schrijft SRA. 
Lees meer
 
25 mei: congres Leiding & Verleiding Advertorial

Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres (voorheen Integriteitsdag) focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt. Met Jeroen Smit, Kees Vendrik, Jonathan Soeharno, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Abonnees van Platform Accountancy Vanmorgen ontvangen een speciale prijs!
Bekijk het programma>>

 
Kabinet moet ‘eerlijke’ loonstrook onderzoeken
De loonstrook is binnenkort geen puzzeltje meer, vol merkwaardige afkortingen die de meeste werknemers niet doorgronden. Kamerleden Steven van Weyenberg (D66) en Dennis Wiersma (VVD) hebben het kabinet gevraagd te onderzoeken op welke manier de verschillende componenten van de loonsom inzichtelijk gemaakt kunnen worden op hun loonstrook, maandelijks of jaarlijks. Hun motie, die leunt op een […]
Lees meer
 
 
RSM bundelt krachten met Oracle Netsuite
RSM Netherlands Technology Consulting en Oracle NetSuite gaan samenwerken. Door de krachtenbundeling kan RSM de dienstverlening uitbreiden met implementatie van de cloudbased ERP software van Oracle Netsuite, gericht op MKB-bedrijven met internationale ambities.
Lees meer
 
Van familiebedrijf naar familiekapitaal! Legt u de verbinding tussen de zakelijke en persoonlijke doelstellingen van de DGA? Advertorial

Kent u de ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven binnen de familie óf met derden? Welke vraagstukken spelen in de transitiefase van actieve ondernemer naar passieve belegger? En dan zowel op fiscaal-juridisch, als op financieel-economisch gebied? Jeroen Knol geeft u op 31 mei een stevige basis voor een gedegen advies.

 
KPMG Zuid-Afrika mag geen publieke instellingen meer controleren
KPMG mag met onmiddellijke ingang geen controles meer uitvoeren in de publieke sector van Zuid-Afrika. Die beslissing nam de auditor-general van Zuid-Afrika dinsdag, nadat KPMG in de afgelopen maanden verstrengeld was geraakt in verschillende boekhoudschandalen. Dit melden verschillende media, onder meer zakenkrant Financial Times.
Lees meer
 
 
Makkelijker hypotheek voor ouderen die goedkoper gaan wonen
Het wordt voor ouderen makkelijker om een hypotheek te krijgen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimt de mogelijkheden voor senioren die tien jaar of minder voor hun AOW zitten.
Lees meer
 
 
Adverteerders schieten via KvK en Facebook met scherp op zzp’ers
Bedrijven gebruiken data uit de Kamer van Koophandel om doelgericht zzp’ers te benaderen op Facebook. Zzp’ers en andere kleine ondernemers zien dan in hun privé-Facebook-account advertenties op basis van hun zakelijke KvK-inschrijving, blijkt uit onderzoek van de NOS.
Lees meer
 
 
ICT-problemen fiscus raken belastinginning direct
Hoewel dat onder het vorige kabinet nog werd ontkend, raken de hardnekkige ICT-problemen bij de Belastingdienst de belastinginning in toenemende mate. Veel veranderingen lopen vertraging op en de invordering is op diverse fronten in gevaar of wijzigingen worden noodgedwongen uitgesteld.
Lees meer
 
 
Rekenkamer na PwC-rapport: Rotterdam niet in control
De algemene controlesystemen van de IT-organisatie van de gemeente Rotterdam zijn niet op orde, volgens accountant PwC, die de jaarrekening van de gemeente Rotterdam over 2017 controleert. De lokale rekenkamer maakt zich ernstig zorgen. Dat schrijft NRC Handelsblad.
Lees meer
 
Do’s en don’ts van contentmarketing Contentpartner
Content is hot. Content is king. En content is key. Uitspraken die we al jaren horen. Contentmarketing houdt in dat je klanten naar je toetrekt en aan je bindt door middel van relevante content (pullmethode). Deze gedachte vervangt het oude principe van je producten en diensten op een agressieve manier verkopen (pushmethode). Klinkt logisch. En […]
 
QR-code gaat zorgen voor een betaalrevolutie Contentpartner
Hoe zou het zijn als je met één app je rekeningen betaalt, een afspraak inplant bij de huisarts, investeringen kunt doen, je boodschappen betaalt, chat met vrienden, kunt zien waar het piekdrukte is in een winkelcentrum en onderweg geld kunt overmaken aan een zwerver door de QR-code op zijn geldpotje te scannen. En met diezelfde […]
 
Cursus Actualiteiten Vennootschapsbelasting Opleiding
Bent u op zoek naar een goede praktische basis, of wilt u uw kennis opfrissen van belangrijke onderdelen in de vennootschapsbelasting? Wilt u antwoord kunnen geven op vragen rondom deelnemingsvrijstelling, fiscale eenheid, innovatiebox, fiscale aspecten van financiering of verliesverrekening? Lees dan snel verder. De wet op de vennootschapsbelasting is bijzonder ingewikkeld. Daardoor is het vaak […]
 
MUIS Robotic on Tour | Zwolle Opleiding
Robotic Accounting. Een term die niet meer weg te denken is uit de accountancywereld. Al je klantadministraties automatiseren. Meer tijd hebben voor het adviseren van je klant. Via een interactief dashboard rapportages presenteren. In één oogopslag zien welke klanten direct jouw aandacht nodig hebben door middel van een signaleringsfunctie. Steeds meer werken via je smartphone. […]
 
Accountant-Adviseur AA Vacature
Rikst is op zoek naar een accountant-adviseur die zin heeft om te werken vanuit een innovatieve en op automatisering gebaseerde samenstelpraktijk. Administraties en rapportages voor MKB klanten worden vervaardigd door een goed ingespeeld backoffice team en gerobotiseerde automatisering. Hierdoor kunnen de klanten van Rikst altijd bouwen op actuele en betrouwbare cijfers. Als gevolg van de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn