Stuur deze e-mail door Stuur deze e-mail door
Share Share
Tweet Tweet

Kunstnieuws

 
Maak kans op het boek 'Ode aan de vogels'
Het boek 'Ode aan de Vogels! in berijmde pentekeningen is ontstaan door een samenwerking tussen Hanneke Messelink-Anders en haar echtgenoot Henk. De pentekeningen van vogels zijn van de hand van Hanneke en Henk heeft daarbij een passend rijm gemaakt met allerlei wetenswaardigheden over de betreffende vogel.
Het resultaat daarvan is te zien in een boek met de titel: 'Ode aan de vogels, in berijmde pentekeningen'. 

Lees hier het artikel over Hanneke dat recent op exto is verschenen. 

Wil je kans maken op dit boek, vul dan uiterlijk zondag 9 juni onderstaand formulier in. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.
 
Ik wil kans maken op het boek 'Ode aan de vogels'
Daarnaast vind je in onze nieuwsrubriek columns waarin elke keer een kunstwerk wordt besproken, kunstnieuws, nog meer uitgelichte kunstenaars en artikelen uit Kunstenaar Magazine
In Kunstenaar Magazine wordt regelmatig een historisch kunstwerk onder de loep genomen en beschreven hoe het tot stand is gekomen. Het hoe en waarom staan hierbij centraal. Deze keer is de beurt aan: Albrecht Dürer – Melancholia I.

Het hele artikel over dit werk is te vinden op exto.nl en in Kunstenaar Magazine. 

Art Laren 2024


Diederik von Meyenfeldt herinnert zich van twaalf jaren geleden een ranglijst van beste Europese kunstbeurzen. ‘Art Basel stond op 1 – wat geen verbazing wekt. Wij stonden op plaats 6.’ Met ‘wij’ doelt Von Meyenfeldt op Art Laren, de op initiatief van serviceclub Kiwanis georganiseerde kunstbeurs die in juni voor de 28ste keer plaatsvindt in het hart van het Gooise brinkdorp Laren. ‘Art Laren ontstond in een tijd dat er nauwelijks kunstbeurzen werden gehouden, nu zijn er heel veel, maar het predicaat ‘‘kunstbeurs’’ verdienen ze lang niet allemaal’, zegt hij met een glimlach en pretogen. ‘Vaak zijn het gewoon bric-à-brac braderieën.’
Lees het hele artikel in onze nieuwsrubriek.
Op Art Laren is o.a. werk te zien van extokunstenaar Hieke Meppellink.
 
Lees al ons Kunstnieuws

Kunstschouw

Van 15 t/m 23 vindt op Schouwen-Duiveland de Kunstschouw plaats. Het thema van deze editie is 'Beweging'. Deelnemende extokunstenaars zijn o.a. Wim StokLeo PruijtMarjolein MarkinkPetra de VriesAnja TeunisseBert SterkHella De Boo en Sofia Ramselaar
 

Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni

Op 22 en 23 juni vindt de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.
Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over zijn werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar.
Bekijk alle deelnemende ateliers, ook in jouw provincie, op www.landelijkatelierweekend.nl/deelnemers!

Deelnemende extokunstenaars zijn o.a. Werkplaats de SpechtCorrie KaasLouky ScheltemaRita Camphuijsen, Hanneke Lambeck, Tinka Schilperoort, Marjan Nagtegaal, Raynold Bruessing en Schilderijen Cornel.


 
In ons expositie-overzicht zijn nog veel meer exposities te vinden van onze kunstenaars, doorlopend, groot, klein of online. Zoals de Kunstparade in Heiloo, de Kunsroute in Doorn/Maarn, Kunst aan de Krib in Elst, Floriligium vanaf komend weekend in Ede enz. 
Ontdek alle exposities

Online winkel

Purple rain
Loes Knoven-van Herwaarden
Rode vaas
Riek Jeijsman

 
Ice Queen
Krista Bierman
Abstract-grijs-2
Marinel Vieleers

 
Bekijk meer kunst in onze online winkel

Kunstkaarten

Kunstkaart Zomer
Krijn van de Werken
Kunstkaart Summer's Joy
Qeimoy

 
Bekijk alle kunstkaarten op exto.nl
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Email
View this email in your browser
Copyright © 2024 exto, All rights reserved.
exto nieuwsbrief

Wil je je voorkeuren voor onze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt je voorkeuren veranderen of je uitschrijven.

Ons adres is:
exto
Fruithoeve 9
Arnhem, Gelderland 6846JG
Netherlands

Add us to your address book