Få overblik over metoder til kommunikationsmåling | Lær at måle din kommunikationsindsats
Se som website
 
 
 
KFORUM
 
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvad svarer du egentlig, når din leder spørger til kommunikationsafdelingens resultater?
At måle og fremvise den reelle effekt af arbejdet er ofte kommunikatørens bløde punkt. En angivelse af klikrater eller optælling af presseklip kan være svære at knytte til forretningsresultater – og hvad nu, hvis målingerne ikke er så gode, som man havde håbet?
 
Men der er masser af gode grunde til at måle sin kommunikation. Først og fremmest handler det faktisk om at blive bedre til dit arbejde, for vejen til bedre resultater fremover starter nemlig med at kende dine resultater i dag. Derudover giver de rette metoder og værktøjer masser af muligheder for at præsentere målingsdata, så dine evalueringer anviser retning og dokumenterer indsatser.
 
 
Hvorfor skal du egentlig måle på din kommunikation?
 
1. Kommunikationsmåling er en måde at fokusere jeres strategi på
Det første skridt i en måling er nemlig at fastsætte de rette KPI'er, og når I fastlægger dem, bekræfter I samtidig beslutningen om, hvad de vigtige, strategiske mål er. Måske kender I dem til hudløshed – eller måske er der behov for, at I kigger hinanden i øjnene og bliver helt enige om, hvad det egentlig er, I går efter.
 
2. Du bliver bedre til dit arbejde
Selve det at sætte et mål skaber nemlig øget fokus på den del af dit arbejde, som du måler. Og derudover kan du kun skabe bedre resultater, hvis du ved, hvor du kommer fra. Over tid vil måling og evaluering give dig værdifuld viden om, hvilke redskaber der giver hvilke resultater. Start f.eks. med at indeksere, hvordan dine pressehistorier igangsættes – med pressemeddelelser, events, netværk etc. – og over tid vil du så kunne se en model for, hvad der giver størst output.
 
3. Fordi ellers gør andre det!
Der vil altid være nogle, som vurderer resultaterne af dit arbejde – og hvis du ikke selv tager ejerskab over den proces, så sker der typisk det, at din chef gør det. Så vil dine resultater ofte blive vurderet ud fra en sammenligning med konkurrenterne, og det er ikke altid det mest fair. Det bedste er nemlig at sammenligne med sig selv og kunne vise, at man har bevæget sig fremad. Til det skal du bruge en nulpunktsmåling, som viser jeres udgangspunkt, samt løbende evalueringer, data og målinger, så du kan vise fremskridt og knytte eventuelle tilbageskridt til de rette faktorer. Så tager du styringen!
 
Bedste hilsner
 
 
 
 
Anna Beck Laulund
Kforum
Tlf.: 33 42 21 60
Mail: kdag@kforum.dk
 
 
 
 
 
 
Du møder
 
 
Søren Langelykke Medieanalytiker
Kantar
 
 
Eric Ziengs Marketing- og kommunikationschef
GoBoat
 
 
Praktisk info
 
Tid og sted:
1. september 2022, kl. 09.15-16.00
MBK, Pilestræde 61, 1112, København K
 
 
4,4/5
Anbefaler gerne til andre:
 
98,2%
Baseret på 16326 kursister
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Job du kan søge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kommunikationsforum · Gammel Kongevej 3E, 4.sal, Baghuset · København V 1610 · Denmark