Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 18 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
KvK informeert ondernemers over digitaal deponeren jaarrekening
De Kamer van Koophandel (KvK) gaat ondernemers per brief informeren over de verplichting om de jaarrekening digitaal te deponeren. Vanaf boekjaar 2016 kan een jaarrekening in de bedrijfsklasse micro of klein alleen nog maar digitaal gedeponeerd worden.
Lees meer
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (11) First things first
Die DISC-test,’ zei Joke. ‘Die hebben we aantal jaar geleden toch ook gedaan?’ Ze zat samen met Wouter in de spreekkamer om de verdere procedure voor het toetreden van Bram tot de maatschap door te spreken. Als de DISC-test goed uitpakte tenminste.
Lees meer
 
Introductiecursus Vpb bij gemeenten en provincies 15 september 2016 | Utrecht Advertorial

Heeft u in uw functie met de Vpb bij gemeenten en provincies te maken en wilt u de basis onder de knie krijgen?
Tijdens deze cursus krijgt u in één middag inzicht in de algemene aspecten van de Vpb. U hoort aan de hand van praktijkvoorbeelden welke activiteiten fiscaal risicovol zijn en hoe u deze activiteiten fiscaal kunt beoordelen. Tevens wordt in hoofdlijnen aandacht geschonken aan grondbedrijven en Vpb.

Meer informatie ==>

 
Joost Groeneveld: De beroepseed: het algemeen belang is een dwaalspoor
In het NBA Nieuws van 1 juli 2016 heeft de NBA mijn bede verhoord om opheldering van wat in de beroepseed nu eigenlijk dat “algemeen belang” is. Het is een beetje een kronkelpad, dus let op.
Lees meer
 
 
FD: Ophef over scherpe uitspraak KPMG-topman
Er is ophef ontstaan over een uitspraak van Albert Röell, bestuursvoorzitter van accountskantoor KPMG over internal auditors. In een interview met het FD plaatste Röell de internal auditors, de vroegere interne accountants, in de hoek van ‘slagers die hun eigen vlees keuren’. 
Lees meer
 
Kom kleur bekennen bij AV! Advertorial

Nieuwsgierig uit welke kleurenmix uw persoonlijke profiel bestaat?
Op dinsdag 11 oktober a.s. organiseert AV een vaardighedenmiddag in het Postillion te Bunnik. In plenaire en parallelle sessies leert u hoe u nog meer uit uw dagelijkse praktijk haalt door het gebruik van specifieke vaardigheden. Tevens ontvangt u op de dag een rapport van uw persoonlijke DISC-profiel ter waarde van 175 euro. Prijs inclusief vroegboekkorting: 250 euro.

Meer weten? Ga naar onze vaardighedensite ==>

 
Huurovereenkomst beïnvloedt waarde pand niet
Hof Amsterdam is van oordeel dat bij de bepaling van de waarde van het bedrijfspand ten tijde van de overgang van ondernemingsvermogen naar privévermogen en bij de bepaling van de waarde van het pand voor box 3, de huurovereenkomst de waarde van het pand niet beïnvloedt. Dit in verband met de bijzondere omstandigheden van de huurovereenkomst.
Lees meer
 
 
Ondanks hoge werkloosheid zijn financials positief over arbeidsmarkt
Hoogopgeleide financials zijn, ondanks de hoge werkloosheid van 12 procent, positief over de arbeidsmarkt. Een op de vijf kwalificeert de huidige situatie als (zeer) gunstig. Veertig procent verwacht dat de arbeidsmarkt zich het komende jaar nog (veel) gunstiger ontwikkelt.
Lees meer
 
 
Nog steeds onduidelijk of garantstelling voorkomt uit vennootschappelijke betrekkingen
Een zustervennootschap van een Nederlandse vennootschap verwerft de aandelen in een schuldenaar van de Nederlandse vennootschap. De zustervennootschap stelt zich garant voor de schulden die deze vennootschap heeft aan de Nederlandse vennootschap, onder meer uit handelstransacties. Kan de vermogenstoename bij de Nederlandse vennootschap worden aangemerkt als informele kapitaalstorting?
Lees meer
 
 
NBA-commissie MKB: ‘Aanvragen MKB-financiering moet eenvoudiger’
Het aanvragen van MKB-financiering moet eenvoudiger. Dat schrijft de Commissie MKB van de NBA aan de Minister van EZ. Zij reageert hiermee op het consultatiedocument Fink. Volgens de commissie is het belangrijk dat er in elke financieringsaanvraag een standaardset SBR-gegevens komt.
Lees meer
 
Gratis informatiebijeenkomst e-facturatie Contentpartner
Om regeldruk en administratieve rompslomp verder terug te dringen, heeft het kabinet met de ondernemersorganisaties afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid hun factuur elektronisch gaan indienen. Wat betekent deze verplichtstelling eigenlijk voor jou als ondernemer of accountant?
 
Tweedaagse btw-cursus Opleiding
In de tweedaagse btw-cursus worden theoretische btw-vraagstukken praktisch uitgewerkt en staat de aangifte omzetbelasting centraal. Gedurende beide cursusdagen worden casussen behandeld, waarin de cursisten het geleerde in de praktijk brengen. Tijdens de educatiebijeenkomst wordt een handreiking gegeven voor de theoretische basis, waarna de cursist onder begeleiding van de docent zelf aan het werk wordt gezet […]
 
(Beginnend) Controleleider voor de Controlepraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs/Boon Registeraccountants betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn