Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 5 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Brouwer: IFRS leidde al tot grote verbeteringen jaarrekeningen
PwC-partner en kersvers hoogleraar externe verslaggeving aan de Vrije Universiteit Arjan Brouwer vindt dat de introductie van IFRS al tot grote verbeteringen heeft geleid bij jaarrekeningen. In een toelichting op zijn inaugurele rede aan het FD zegt Brouwer het niet erg te vinden dat de internationale regels voor de verslaggeving van bedrijven maar ten dele […]
Lees meer
 
 
Kwaliteit accountantscontrole onderwijs toegenomen
De kwaliteit van accountantscontroles bij onderwijsinstellingen is toegenomen, constateert de Onderwijsinspectie. Ook in de accountantsmarkt voor het onderwijs voltrekt zich bovendien een verschuiving van de big four naar kleinere kantoren.
Lees meer
 
MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting Advertorial

Robotic Accounting is een veelgenoemde term in de accountancywereld. MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting. Hiermee automatiseer je eenvoudig al je administraties zonder het overzicht te verliezen. Het accountancydashboard laat je namelijk in één oogopslag zien welke klanten jouw aandacht nodig hebben. Meer weten over MUIS Robotic Accounting en het accountancydashboard? Volg ons gratis online webinar.

 
NBA publiceert definitieve agenda ALV
Om voldoende recht te doen aan de twee belangrijkste agendapunten van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 19 december heeft het bestuur van de NBA besloten een paar kleine wijzigingen in de agenda door te voeren, meldt de NBA.
Lees meer
 
 
Volksbank gooit incassobeleid om
De Volksbank haalt alle 10.000 klanten terug die het eerder richting incassobureaus had doorgestuurd. Eerder maakte het moederbedrijf van onder anderen SNS Bank en ASN al bekend geen klanten meer door te sturen naar incassobureaus.
Lees meer
 
Is uw kantoor klaar voor SBR Assurance? CaseWare wel. Advertorial

Nog even, en dan kunnen de papieren accountantsverklaring onder de jaarrekening en ‘natte handtekening’ van de accountant naar het museum. Een verplichte, in XBRL opgestelde verklaring alsmede een elektronische handtekening vervangen de traditionele papieren publicatiestukken. CaseWare is klaar voor deze verplichting, die geldt voor middelgrote ondernemingen vanaf het boekjaar 2017. Lees meer =>

 
Gastouder is IB-ondernemer
Gastouders die via een gastouderbureau werken kunnen worden aangemerkt als ondernemer voor de inkomstenbelasting, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland.
Lees meer
 
 
IFRS-regels leasing gelden niet voor MKB
De Europese Commissie heeft onlangs de nieuwe IFRS boekhoudregels voor leasing verplicht gesteld voor beursgenoteerde bedrijven. Deze nieuwe boekhoudregels zijn echter niet verplicht voor het MKB. Voor die sector blijft gelden dat operational lease en huur niet op de balans vermeld wordt.
Lees meer
 
Symposium 21-12-2017 Utrecht 17.00 uur €50, diner+, 4 PE-punten, Handvaten voor accountants Advertorial

MKB toetsing: Leer hoe een negatieve en onterechte kantoortoets succesvol af te wimpelen.
Audit-kwaliteit: Levert wettelijk verplichte accountantsverklaring afschaffen meer kwaliteit en betere toetsing?
Crowdfunding: Wat kost crowdfunding? Wat levert het op? Kost dat 0,9% effectief per jaar of levert dat 3,8% tot 7,8% rendement?
Meer weten? Schrijf u hier in =>

 
Detailhandel gaat er flink op vooruit
Omzetten in de detailhandel groeien, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de Kwartaalmonitor Detailhandel. De omzetstijging bij non-foodwinkels is zelfs in tien jaar niet zo hoog geweest.
Lees meer
 
 
MUIS software koppelt met Buckaroo betaaloplossingen
Gebruikers van MUIS Software kunnen vanaf versie 4.4.4 rechtstreeks vanuit iMUIS Online gebruikmaken van de betaaloplossingen van payment service provider Buckaroo. Beide partijen hebben vorige week hun partnership verzegeld op het kantoor van Buckaroo te Utrecht.
Lees meer
 
 
‘Kostenstijging pensioenfondsen door BTW en regeldruk’
De helft van de Nederlandse pensioenfondsen maakte vorig jaar 15 procent meer kosten voor het administreren en uitkeren van pensioen. Tientallen van de betrokken fondsen stellen in hun jaarverslag dat dit te wijten is aan de BTW die zij sinds kort moeten betalen en aan de toegenomen regeldruk, constateert het FD.
Lees meer
 
 
Nieuwe Europese maatregelen BTW-fraude
De Europese Commissie heeft nieuwe maatregelen gepresenteerd die het BTW-stelsel in de EU fraudebestendiger moeten maken. De EU-lidstaten lopen door BTW-fraude jaarlijks 50 miljard euro aan inkomsten mis.
Lees meer
 
 
Veel fouten bij bijzonder belastingtarief jeugdlonen
Werkgevers in vooral de horeca en de retail maken veel fouten in de berekening van het bijzonder belastingtarief bij het uitkeren van vakantiegeld, eindejaarsuitkering of een bonus bij jeugdlonen. Dat blijkt uit onderzoek van payrollingspecialist en salarisadministrateur Timeflex en de site Kloptmijnloon.nl
Lees meer
 
 
Tekort technisch personeel loopt verder op
Een groot deel van de studenten die voor technische beroepen worden opgeleid gaat daar nooit in werken, blijkt uit een onderzoek van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. Dat versterkt de tekorten die er de komende jaren toch al dreigen in de technische beroepen.
Lees meer
 
Fiscount, Datawear en RSULT-IT slaan handen ineen Contentpartner
De bij Fiscount aangesloten kantoren kunnen vanaf 1 december met vraagstukken omtrent ICT-optimalisatie, ICT-strategie en ICT-beveiliging ook terecht bij Fiscount. Vanaf deze datum start het samenwerkingsverband met ‘Fiscount ICT-Strategie en -Beveiliging’. Fiscount werkt hierbij nauw samen met haar partners Datawear en RSULT-IT.
 
Speel mee in de Champions League met je kantoor! Contentpartner
Voetbal en accountancy…wat zijn de raakvlakken? Zijn er eigenlijk überhaupt wel raakvlakken? Jazeker! Kijk maar eens naar de processen. Want of je het nu over een voetbalteam hebt of over een team medewerkers van een accountants- of administratiekantoor, optimale prestaties komen niet vanzelf. Daarvoor moet je meerdere schakelaars op groen zetten. Wil je als kantoor […]
 
Coming soon; De ontwikkelingen voor komend jaar Opleiding
Wat biedt het nieuwe jaar ons en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Na een succesvolle editie in 2016 kunt u zich ook in 2017 laten inspireren; u krijgt stof tot nadenken voor uw zakelijke voornemens 2018. Sprekers van formaat delen hun visie op relevante ontwikkelingen. Niet de regelgeving staat centraal maar de impact van diverse […]
 
Cursus Schenk- en erfbelasting Opleiding
Als adviseur of accountant kunt u van uw cliënten steeds meer vragen verwachten over de schenk- en erfbelasting. Zeker nu u steeds vaker de rol van trusted advisor of financiële huisarts voor uw cliënt gaat vervullen, moet u op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied.  Bernard Schols praat u in één […]
 
(Junior) Manager Compliance Desk Vacature
De functie Als (Junior) Manager Compliance Desk werk je samen met de Compliance Officer aan aspecten van het stelsel van kwaliteitsbeheersing. Onder andere (organisatie van) kwaliteitstoetsingen, behandelen van meldingen in het kader van de wet datalekken, vaststellen naleving onafhankelijkheidsregels en het uitvoeren van oorzakenanalyses behoren hiertoe. Ook het continue optimaliseren van de interne procedures en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn