Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 27 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kwaliteit wettelijke controles tussen 2000 en 2018 ‘significant gestegen’
De kwaliteit van wettelijke controles van beursvennootschappen is in de periode 2000–2018 significant gestegen. Dat concludeert onderzoeker en promovendus Christian Peters van de Universiteit van Tilburg.
Lees verder »
Coderen is rapporteren: hoe zet je de digitale stap van administrateur naar dataregisseur? (longread)
Ook accountants en administratiekantoren hebben te maken met de digitale transitie. Technologische ontwikkelingen als robotisering en data-analyse zijn een kans voor de branche, maar tot nu toe blijft de toepassing ervan nog steken in ‘Veel agenda en weinig actie’, constateert NOAB. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Ex-voorzitter hockeyclub in hoger beroep vrijgesproken van verduistering
Het gerechtshof in Arnhem heeft de taakstraf voor de ex-voorzitter van een hockeyclub teruggedraaid. De man was eerder veroordeeld omdat hij met clubgelden onder meer privé een auto had gekocht, maar het hof acht verduistering niet bewezen omdat er binnen de vereniging sprake was van ‘meerdere onduidelijke geldstromen’.
Lees verder »
AA gewaarschuwd voor sturen van stukken aan ex-vrouw dga
Een AA die vanwege een echtscheidingsprocedure vertrouwelijke stukken van een bedrijf stuurde aan de vrouw van de dga, heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer. Hij heeft de geheimhoudingsplicht geschonden omdat de vrouw geen bestuurder was. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zorginstellingen, wat is btw belast en tegen welk tarief?

De hoofdprestatie zorgverlening is vrijgesteld van btw, maar veel bijkomende diensten niet. Denk aan de opbrengsten uit uitleen personeel, parkeren, restaurant of levering van medicijnen. Is de opbrengst wel of niet btw belast en tegen welk tarief? En hoe zit het met btw op de kosten en investeringen? Op 14 oktober krijg jij de antwoorden.

Lees verder »
Feuilleton-Professional-in-de-knel-(9): Bereidheid jonge mensen om voor accountancy te kiezen…
Nog twee Zoomlessen te gaan, dacht Susan en dan zou ze haar eindopdracht mogen verdedigen tijdens de laatste bijeenkomst. Die laatste bijeenkomst, zo hoopte de coördinator van de opleidingen, zou fysiek zijn. Vandaag had ze weer les van Cees.
Lees verder »
Koenen en Co breidt uit naar Brabant
Koenen en Co Accountants en Adviseurs opent in september in Helmond de vierde vestiging. Het is naast de drie Limburgse kantoren de eerste vestiging in Noord-Brabant.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens in het kader van verzuim

Uw klant wordt in de ochtend gebeld door een medewerker die zich ziek meldt. Als werkgever mag uw klant niet vragen waar hij of zij last van heeft. Deze informatie is namelijk privacygevoelig. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens in het kader van verzuim dat een werkgever naar de medische achtergrond van de ziekte vraagt. Ook mag […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe neem ik mijn klanten mee in de transitie naar een succesvol advieskantoor? Drie tips

Veel accountants maken de transitie naar een succesvol advieskantoor. Dit betekent dat ze de boekhouding automatiseren en advisering het speerpunt wordt. Maar niet iedere klant zit te wachten op deze transitie. Krijg ik dan een rekening voor ieder telefoontje? Belangrijk dus om je klanten enthousiast te maken voor deze nieuwe manier van werken. De volgende […]

Lees verder »
‘Ambtenaren Krimpenerwaard verdoezelden miljoenenfraude’
Ambtenaren van de gemeente Krimpenerwaard zouden de afgelopen jaren een fraudezaak van tientallen miljoenen in de doofpot hebben gestopt. De zaak draait om een ambtenaar die opdrachten gaf aan een adviesbureau waar hij zelf werkte.
Lees verder »
Europese ministers achter plan voor witwastoezichthouder
De ministers van Financiën van de EU staan unaniem achter de oprichting van een onafhankelijk Europees toezichthouder tegen witwassen en financiering van terrorisme. Het voorstel van de Europese Commissie is maandag besproken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Watersnood: extra mogelijkheid aanvragen voorschot GLB-subsidies
Wijziging overdrachtsbelasting zorgt voor pieken in huizenverkoop
NBA consulteert wijzigingen definities in regelgeving
NOW-loket voor zesde keer open
OPLEIDINGEN
Jaarrekening en externe verslaggeving – meerdaags
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 oktober 2021
VACATURES
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN