Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 25 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Twee bestuursleden sneuvelen in kwaliteitsslag EY
Michèle Hagers, voorzitter van EY Accountants, en Joep Heijster, verantwoordelijk voor HR-zaken, hebben zich per direct teruggetrokken uit de raad van bestuur van het accountants- en adviesbedrijf. Het is onderdeel van een bredere reorganisatie bij EY. In samenspraak met de raad van commissarissen heeft het bestuur geconcludeerd dat er “onder partners en medewerkers een sterkere […]
Lees meer
 
 
Kritiek op houding NBA in zaak-Lodder
Volgens diverse kenners uit de accountancy had de NBA moeten ingrijpen bij het uit elkaar gevallen Lodder & Co. Het accountantsbedrijf is ten onder gegaan aan interne ruzies, waarbij oprichter At Lodder een hoofdrol speelt, schrijft het FD.
Lees meer
 
Wie zijn de beste in Accountancyland? Advertorial

Dat ontdekken we via de Exact Cloud Award. Werk jij bij een vooruitstrevend kantoor? Nomineer jezelf dan nu!

Meedoen maakt jou al een winnaar. Je krijgt inzicht in je processen waardoor je handvatten voor verbetering ontdekt. De winnaar ontvangt publiciteit waar je niet tegenop kunt adverteren. Bovendien mag je met z’n vieren onder begeleiding een vliegtuig besturen.

Meld je gratis aan =>

 
‘Geen link tussen Panama Papers en horizontaal toezicht’
Volgens de Belastingdienst is er geen verband tussen de Panama Papers en het horizontaal toezicht door de fiscus waarbij veel minder controles worden toegepast. Acht bedrijven die voorkomen in de Panama Papers blijken onder horizontaal toezicht te staan, meldde Trouw afgelopen weekend.
Lees meer
 
 
PwC wint ook bij Hoge Raad zaak tegen bouwgroothandel
De Hoge Raad heeft een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam bevestigd waarin PwC in het gelijk werd gesteld met betrekking tot het intrekken van een rapport over de schade van prijsafspraken. Het beroep dat de tegenpartij, bouwgroothandel Hego, had aangetekend is door het hoogste rechtscollege afgewezen.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Wiebes: tijdige aangifte erf- en schenkbelasting mogelijk
Staatssecretaris Wiebes (Financiën) voorziet geen problemen met het tijdig doen van aangifte voor erf- en schenkbelasting. Hij antwoordt dat op Kamervragen van Aukje de Vries (VVD). Zij vroeg waarom de aangifteformulieren erf- en schenkbelasting pas respectievelijk april 2017 en mei 2017 beschikbaar zijn, terwijl de nieuwe regels al op 1 januari zijn ingevoerd.
Lees meer
 
 
Britse boete voor Grant Thornton
Grant Thornton heeft van de Britse toezichthouder FRC een forse boete opgelegd gekregen. Het bedrijf en voormalig partner Robert Napper hebben toegegeven dat ze bij de controle van de jaarrekeningen van het beursgenoteerde bedrijf AssetCo fouten hebben gemaakt. De boete bedraagt ruim 2 miljoen pond voor Grant Thornton en 130.000 pond voor Napper.
Lees meer
 
 
Taxperience verder als Andersen Tax & Legal
Taxperience gaat verder onder de naam Andersen Tax & Legal. Het bedrijf telt vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.
Lees meer
 
 
NBA publiceert handreiking beoordeling prognosetafels
De NBA heeft de herziene handreiking 1116 gepubliceerd. De handreiking is aangepast in verband met het beschikbaar komen van nieuwe overlevingstafels van het Actuarieel Genootschap.
Lees meer
 
 
‘Werkgevers tekenen gewoon voor langere WW’
Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat meewerken aan het verlengen van de WW voor oudere werknemers. Dat zei voorzitter Hans de Boer zondag in tv-programma WNL Op Zondag. “Wij gaan gewoon tekenen, ik moet gewoon nog even langs mijn bestuur.” Vakbonden lieten eerder nog weten niet meer met werkgevers te willen praten omdat die niet in waren voor […]
Lees meer
 
 
‘BV steeds populairder onder ZZP’ers’
Steeds meer zelfstandigen zetten hun eenmanszaak om in een BV, zo stelt adviesbureau VRB. Zij sorteren daarmee volgens het bureau voor op fiscale wijzigingen en de gevolgen van de wet DBA. Belangenbehartiger ZZP-Nederland is geen voorstander van de éénmans-BV. Dit zet de deur open voor payroll- en andere kostbare bemiddelingscontructies waar de ZZP’er geen baat […]
Lees meer
 
Administratiekantoor versus accountantskantoor – een fundamentele keuze Contentpartner
Kan of mag je als accountantskantoor ook een administratiekantoor aanhouden? SRA is van mening dat dit enkel mogelijk is indien aan de spelregels wordt voldaan. Deze spelregels zijn met inwerkingtreding van de NVKS verduidelijkt.
 
IT-based auditing Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? Schrijf je dan nu in voor de opleiding IT-based auditing. Veel accountants worstelen met de vraag hoe ze IT-audit-technieken praktisch kunnen toepassen in de financial audit. De opleiding IT-based auditing leert je om de impact van de IT-omgeving van de klant […]
 
Accountantsadviseur (AA/RA) Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Accountantsadviseurs zijn wij, voor de regio’s Oost- en West-Nederland, op zoek naar een: Accountantsadviseur (AA/RA) Jouw uitdaging Als accountantsadviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige kennis van de voor de samenstelpraktijk geldende wet- en regelgeving en kantoororganisatie. Je vindt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn