NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Kwartaalwinst Maersk door het dak
 
Maersk heeft in het derde kwartaal 5,9 miljard dollar winst gemaakt, vierenhalf keer zo veel als vorig jaar. Het rendement op geïnvesteerd vermogen kwam uit op 34,5%.
 
 
 
#
 
Maersk wil derde van geboekte luchtvracht zelf vliegen
 
Maersk wil minimaal een derde van alle luchtvrachtvervoer die de groep jaarlijks boekt via het eigen netwerk gaan vervoeren.
 
 
#
 
Tarieven Europees wegvervoer naar record
 
Nog nooit lag het prijsniveau in het Europese wegtransport zo hoog als nu. Na vijf kwartalen van tariefstijgingen komt de benchmark van Upply, IRU en Transport Intelligence (TI) uit op een recordhoogte. Afkoeling ligt echter op de loer door aanvoerproblemen en capaciteitstekorten.
 
 
 
#
 
Capaciteitsgebrek hindert herstel Europees wegvervoer
 
Het herstel in het Europese wegvervoer lijkt gestaag door te zetten, maar tegelijkertijd zijn er verstorende factoren, zoals problemen in de supply chain door corona, personeelstekorten en de brexit. De markt blijft daardoor nog achter bij het niveau van 2019, zo blijkt uit het rapport European Road Freight Transport 2021 van de Britse marktanalist Transport...
 
 
 
#
 
Meerderheid Limburgers ziet brood in eigen luchthaven
 
Een grote meerderheid van de Limburgers (70%) vindt dat Maastricht Aachen Airport (MAA) van ‘grote meerwaarde, meerwaarde of enige meerwaarde’ is voor de provincie. Dat blijkt uit de tussenresultaten van een enquête die in opdracht van Nieuwsblad Transport wordt uitgevoerd onder de Limburgers.
 
 
 
(advertentie)
#  
Take charge of your fleet with Scania
 

Ongeacht uw stedelijke of regionale transportactiviteiten, wij kunnen u helpen uw vloot te elektrificeren. Lees meer over ons programmaelektrische voertuigen op scania.nl/elektrificatie.


Lees meer
 
 
 
#
 
COO Bol.com: ‘Zo min mogelijk loze lucht door slim in te pakken’
 
Het is een grote uitdaging in de e-commerce om bestellingen zo efficiënt mogelijk te verpakken. Want bij het tezamen verpakken van een wasrekje, gieter en speelgoedauto blijft er altijd loze ruimte over. Bol.com ontwikkelde, met de eigen duurzaamheids­ambitie in het achterhoofd – de CO2-uitstoot per pakket terugbrengen naar 0 gram in 2025 –, een multi-inpakmachine...
 
 
 
#
 
Amazon aast op eigen vloot met grote vrachtvliegtuigen
 
Amazon zou op zoek zijn naar zware vrachtvliegtuigen zoals een vrachtvloot van B777F’s en A330-300F’s om op het mondiale toneel vrachtvluchten te gaan uitvoeren. Dat meldt het Amerikaanse Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
 
 
 
#
 
Nieuwe DAF’s met langere cabine mogen de weg op
 
Vrachtauto’s met een meer aerodynamische cabine mogen vanaf nu langer zijn dan combinaties met een standaard cabine. De hiervoor vereiste aanpassing van de Nederlandse voertuigwetgeving is in werking getreden.
 
 
 
(advertentie)
#  
Betaal je te veel of factureer je te weinig?
 
Remarkable Analytics heeft de oplossing om organisaties te ondersteunen met het vinden van ontbrekende omzet en het besparen van kosten!

Stop nu met te veel betalen en te weinig factureren >>
 
 
 
#
 
CMA koopt LA-terminal na vier jaar voor bijna drie maal zoveel terug
 
CMA CGM koopt zijn vier jaar geleden verkochte containerterminal Global Gateway South in Los Angeles terug van investeerder EQT.
 
 
 
#
 
Stikstofuitstoot Nederlands wegtransport fors omlaag
 
De uitstoot van stikstof door het beroepsgoederenvervoer gaat veel sneller omlaag dan die door personenauto’s. In acht jaar tijd is de stikstofuitstoot door vrachtwagens met ruim de helft gedaald.
 
 
 
#
 
‘Een goede scheepsagent zorgt dat er niets fout gaat’
 
Ovet Shipping uit Terneuzen bestaat op 1 november 50 jaar. En in al die tijd is het vak van scheepsagent weliswaar ontwikkeld, maar niet wezenlijk veranderd. ‘Lokale kennis en deskundigheid van je mensen blijft het belangrijkst’, vertelt Martin Dekker, directeur van Ovet Shipping.
 
 
 
#
 
Hele Euraziatische regio wil profiteren van nieuwe spoorverbinding Rotterdam-Moskou
 
Voor het eerst rijdt er wekelijks een rechtstreekse goederentrein tussen Rotterdam en Moskou. Tijdens de officiële aftrap bij de RSC Rotterdam-terminal werd benadrukt dat er veel economische potentie in deze corridor zit. Maar ook dat het behoorlijk wat geopolitieke inbreng betekent.
 
 
 
#
 
Maersk luidt kersttijd in met schrappen aanloop
 
Maersk heeft het kerstseizoen geopend met het schrappen van een havenaanloop in Bremerhaven op zijn AE7-dienst, een containerlijndienst tussen China en Noord-Europa.
 
 
 
(advertentie)
#  
Kies nu jouw opleiding!
 
Opleiding nodig op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid of security? Special Cargo heeft ruim 50 gecertificeerde trainingen. Jaarlijks 20.000 cursisten. Direct een plek reserveren?

Download hier de nieuwe opleidingsgids!
 
 
 
#
 
Monsterwinsten bij een vrije markt?
 
Nu duidelijk is dat de problemen en hoge tarieven in de containervaart nog ver tot in volgend jaar zullen blijven voortduren, klinken de protesten van de verladers die in de problemen komen steeds luider.
 
 
 
#
 
‘Zim Kingston’ slachtoffer van congestie
 
De ‘ Zim Kingston’, die op 22 oktober voor de westkust van Canada meer dan honderd containers verloor, lijkt het slachtoffer van havencongestie te zijn geworden.
 
 
 
#
 
Slechts één op de drie containerschepen komt op tijd aan
 
De punctualiteit in de containervaart blijft dramatisch slecht. Gemiddeld komt slechts één op de drie schepen volgens schema aan.
 
 
#
 
Theemswegtracé kan van 90 treinen per dag naar 230 treinen in 2030
 
Het vier kilometer lange viaduct van het Theemswegtracé is vanaf 8 november open voor de eerste goederentreinen. Het enige wat er nu nog moet gebeuren is de oude spoorlijn verbinden aan de nieuwe spoorlijn.
 
 
 
#
 
Ook contracttarieven in containervaart Europa nu omlaag
 
De contracttarieven voor het verschepen van containers van en naar Europa zijn deze maand gedaald, blijkt uit cijfers van het Noorse zeevrachtdataplatform Xeneta. De importtarieven in Europa zijn in vergelijking met september met 3,7% gedaald, de exportprijzen met 2,2%, meldt Xeneta, dat zijn shipping index baseert op gegevens van een aantal grote verladers en expediteurs,...
 
 
 
#
 
P&I Clubs gooien premies scheepsverzekeringen fors omhoog
 
De reders moeten in het nieuwe jaar rekening houden met fors hogere verzekeringspremies. De P&I Clubs (P&I=Protection & Indemnity), de speciale aansprakelijkheidsverzekeraars voor de scheepvaartsector, hebben verhogingen in petto tot wel 15%, zo is al duidelijk geworden uit aankondigingen van enkele van de clubs. De grote schepen van tegenwoordig zorgen voor grote schadebedragen, terwijl wat...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam