Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kwartiermakers over regeldruk: wen er maar aan
Druk, het was bij de presentatie van het eindrapport van de kwartiermakers misschien wel het vaakst gebezigde woord. Ook als onderdeel van de woorden tegendruk en regeldruk. Wat zeggen de kwartiermakers nu eigenlijk precies over de regeldruk waar vooral de kleinere accountantskantoren en netwerkorganisatie SRA al enige tijd aandacht voor vragen?
Lees verder »
Tweede winkel in bestaande eenmanszaak: mislopen TVL niet te voorzien, toch geen uitzondering
Een vlak voor de corona-uitbraak geopende tweede winkel geldt niet als startende onderneming, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Het College begrijpt dat de ondernemer niet kon voorzien dat haar keuze om de nieuwe vestiging in de bestaande eenmanszaak onder te brengen tot gevolg zou hebben dat zij nu niet voor subsidie op […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit verwachten ondernemers van een boekhouder

Waarmee zijn ondernemers écht geholpen door hun boekhouder? SnelStart vroeg het aan 5 ondernemers. Lees hier 10 trefzekere tips zodat je je klanten nog beter kunt helpen.

Nu lezen »
Getouwtrek over openbaarmaking KPMG-rapport grotendeels in voordeel ACM beslist
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) mag een door KPMG uitgevoerde marktverkenning voor informatiesystemen in ziekenhuiszorg aangepast publiceren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
Lees verder »
Pensioen bij indiensttreding: werkgever, pas op je woorden!
Het gerechtshof Den Haag heeft zich recent uitgelaten over de vraag of een werkgever en een werkneemster een pensioentoezegging zijn overeengekomen. Hierbij komt het aan op de vraag of dit alleen hoefde als het gebruikelijk was voor advocaat-stagiaires of dat het een pensioentoezegging moest worden zoals gebruikelijk was voor advocaat-stagiaires.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 6 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
Hof: gewoon loon kan ook onder vrije ruimte WKR worden gebracht
Volgens een Nederlandse belastingplichtige piloot heeft hij recht op kostenvergoedingen die vallen onder de gerichte vrijstellingen in de werkkostenregeling. Hoewel hij een buitenlandse werkgever heeft, heeft hij recht op aftrek van het percentage van de vrije ruimte.
Lees verder »
Verschil opnemen vakantie tijdens ziekte en verrekenen ziektedagen met vakantiedagen
Kan de werkgever vakantiedagen van de werknemer afboeken als de werknemer, nadat zijn vakantie is vastgesteld, ziek wordt en vervolgens met toestemming van de bedrijfsarts op vakantie gaat? De Hoge Raad sprak onlangs uit over het verschil tussen het opnemen van vakantie tijdens ziekte en het verrekenen van ziektedagen met vakantiedagen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Freddy Hoffman: “De droom van de klant waarmaken? Daar doe je het voor”
Wanneer je klant een nieuwe stap wil maken, zoals de aankoop van een nieuw bedrijfspand, dan wil je daar zo goed mogelijk bij helpen. Zakelijk Intermediair Freddy Hoffman lukte het om binnen twee dagen een scherp voorstel te krijgen via ING, waar zijn klant eenvoudig naar toe over kon stappen. 
Lees verder »
Door dga betaalde boeterente is geen vooruitbetaalde rente
De keuze om een lening vervroegd af te lossen om door betaling van een boeterente een fiscaal voordeel te behalen maakt nog niet dat die rente als vooruitbetaalde rente mag worden aangemerkt, oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
Heffingvrij vermogen en heffingskorting bij navordering
De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst en Kennisgroep formeel recht hebben de vragen beantwoord of en zo ja, op welke wijze de inspecteur bij het opleggen van een navorderingsaanslag rekening moet houden met het heffingvrij vermogen en de heffingskorting wanneer slechts over een deel van de niet eerder aangegeven vermogensbestanddelen kan worden nagevorderd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kwartiermakers: veranderingsbereidheid accountancysector onvoldoende
Rapport kwartiermakers: de aanbevelingen op een rij
Belastingplan 2024: vragen Eerste Kamer over onbelaste reiskostenvergoeding beantwoord
Internetconsultatie van implementatiebesluit CSRD van start
OPLEIDINGEN
Cursus ESG Essentials
Sdu
30 november 2023
Post Bachelor Financial Sustainability Officer
Markus Verbeek Praehep
1 december 2023
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen
15 januari 2024
VACATURES
Manager audit
Moore MKW
Amsterdam
Junior Finance IT Consultant (Exact Online)
Schuiteman
Huizen
Financieel businesspartner
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN