Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kwartiermakers: veranderingsbereidheid accountancysector onvoldoende
De accountancysector heeft de afgelopen jaren onvoldoende voortgang geboekt om haar gezag en vertrouwen te herwinnen, concluderen kwartiermakers toekomst accountancysector Marlies de Vries en Chris Fonteijn in hun slotrapportage ‘Druk en tegendruk’ die ze dinsdag hebben aangeboden aan minister Kaag van Financiën. ‘De sector moet meer veranderingsbereidheid tonen en haar zelfkritisch en zelfreinigend vermogen vergroten.’
Lees verder »
Rapport kwartiermakers: de aanbevelingen op een rij
Kwartiermakers toekomst accountancysector Marlies de Vries en Chris Fonteijn presenteerden dinsdag hun slotrapportage ‘Druk en tegendruk’, waarin ook een serie aanbevelingen en aanmoedigingen is opgenomen. Het kabinet komt nog met een officiële reactie op het rapport, liet minister Kaag van Financiën weten. Lees hier om welke aanbevelingen het gaat.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Twee stappen vooruit, geen stap terug

Basecone is de standaard op het gebied van digitale documentverwerking. Met onze software heb je het digitalisatie- en autorisatieproces volledig in de hand. Overstappen naar basecone? In onze whitepaper vertellen we in vijf stappen hoe je dit doet.

Download whitepaper »
Internetconsultatie van implementatiebesluit CSRD van start
De internetconsultatie van het Implementatiebesluit richtlijn duurzaamheidsrapportering is opengesteld. Het besluit implementeert de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Lees verder »
Een op vijf bedrijven niet fiscaal transparant
Een op de vijf beursgenoteerde bedrijven in de Europese Unie is niet transparant genoeg over belastingafdracht. Dat zegt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) in de jaarlijkse Tax Transparency Benchmark, ondersteund door PwC. Philips scoort in het onderzoek het best en haalt de maximale score.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies voor meer vertrouwen, minder regeldruk

Het mkb, de motor van BV Nederland, moet zonder haperingen kunnen draaien. Steeds meer nieuwe regels: de controlereflex werkt niet. Wat wel werkt is samen investeren in vertrouwen, vereenvoudiging en voorspelbaarheid.
De SRA-accountantskantoren roepen daarom de politiek op: Stop de controlereflex. Steun het mkb.

Lees het SRA manifest »
Deel financieel dienstverleners voldoet niet aan vergunningseisen
Een deel van de financieel dienstverleners voldoet niet aan de minimale vergunningseisen. Dat gaat ten koste van de beheerste en integere bedrijfsvoering en kan het belang van klanten schaden, stelt de AFM na eigen onderzoek onder een groep van 31 bedrijven, waarvan het merendeel al eerder was aangesproken op het niet voldoen aan de eisen.
Lees verder »
Belastingplan 2024: vragen Eerste Kamer over onbelaste reiskostenvergoeding beantwoord
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft recent vragen uit de Eerste Kamer beantwoord over het Belastingplan 2024, waaronder de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Acuity, Hix en Like-IT maken samen het werkproces van accountants eenvoudiger 
De accountant gebruikt iedere dag allerlei softwarepakketten, afkomstig van verschillende leveranciers. Helaas werken die pakketten niet áltijd even goed samen. Hierdoor is de accountant nóg langer bezig met simpele, administratieve werkzaamheden. Terwijl deze taken juist overgenomen zouden moeten worden door slimme software, vinden Acuity, Hix en Like-IT. Of het nu gaat om het samenstellen, beoordelen of […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiënter samenwerken met klanten: wat is daarvoor nodig?
Natuurlijk is je praktijk dynamisch en kan je niet alles (vooruit)plannen, je doet immers verschillende dingen op een dag voor uiteenlopende klanten. Toch zijn er kantoren die efficiënter werken doordat zij online samenwerken met klanten en meer grip hebben op alle dagelijkse taken en controles.
Lees verder »
Dit jaar nog 27 miljoen subsidie beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s
Een tweedehands elektrische auto kopen met subsidie is meer in trek dan een nieuwe niet-fossiele bolide aanschaffen met overheidssponsoring: de jaarlijkse subsidiepot voor gebruikte EV’s is inmiddels leeg. Voor nieuwe elektrische auto’s is nog 27 miljoen euro beschikbaar.
Lees verder »
Meer regels voor cryptobedrijven om consument te beschermen en witwassen tegen te gaan
Cryptobedrijven krijgen te maken met aanvullende regels voor witwasbestrijding en terrorismefinanciering. Ook komen er eisen voor cryptobedrijven om consumenten te beschermen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Kaag van Financiën. 
Lees verder »
Ondernemers bezorgd over betaalbaarheid zakelijke mobiliteit, weinig politieke aandacht
De betaalbaarheid van mobiliteit is de grootste zorg onder ondernemers. Toch is er in de partijprogramma’s van de grotere partijen amper aandacht voor zakelijke mobiliteit waarmee de zorgen van ondernemers verminderd kunnen worden.
Lees verder »
Verzoek om woning tot ondernemingsvermogen te bestempelen toch op tijd
Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat een startende ondernemer zijn keuze om de woning tot het ondernemingsvermogen te rekenen tijdig heeft gedaan. Het verzoek om de omzetbelasting op de bouw van de woning deels in aftrek te brengen wordt alsnog geaccepteerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KPMG: Samengaan van zorgverzekeraars op termijn waarschijnlijk
Bij ontbreken vaste prijsafspraak is facturatie op uurbasis niet automatisch toegestaan
Lijfrentewijzigingen voor 2024, een overzicht
Geen straffen in fiscale fraudezaak sushiketen na documentaire FIOD
OPLEIDINGEN
Drie trends die het vak van KYC-analist veranderen
Hyarchis
28 november 2023
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
29 november 2023
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen
18 december 2023
VACATURES
Senior Assistent Accountant Controlepraktijk Non-Profit
Schuiteman
Ede
Gevorderd Assistent Accountant
Flantúa
| Nieuwegein | Hardinxveld-Giessendam | Geldermalsen
Belastingadviseur
Moore MKW
Almere, Emmeloord, Lelystad
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN