Voorjaarspaddenstoelen in april | 10 x de grootste meren | Wordt de steenarend hier een broedvogel?
KLINKT ALS ZOMER

KLINKT ALS ZOMER

Luister de podcastaflevering over de boerenzwaluw
Roots
NATUURFOTOGRAFIE
DE MOOISTE LENTEMACRO'S

Voor de Roots wedstrijd Foto van de Maand maart kwamen weer veel prachtige foto’s binnen. Deze tien foto's komen niet in het blad, maar verdienen absoluut de aandacht. Roots fotografie-redacteur René Alblas voorziet de beelden van kort commentaar. 
Foto: Beverley Brouwer

Roots
DEEL JOUW VERHAAL
DE MOOISTE REE-ERVARINGEN

Een reekalfje in het gras. Je eerste reeëngeweitje vinden in het bos. Bijna omver gelopen worden door bronstige bokken… In het dubbeldikke zomernummer, dat verschijnt op 23 juni aanstaande, besteden we uitgebreid aandacht aan de ree. Roots is op zoek naar mooie verhalen over ontmoetingen in het veld met een of meer reeën
Foto: Marcel van Kammen

Roots
WAT EEN VRAAG
WORDT DE STEENAREND EEN BROEDVOGEL IN NEDERLAND?

De zeearend doet het opvallend goed in Nederland, maar ook de steenarend is in Europa bezig met een opvallend opmars. Dat is bijzonder, want van steenarenden weten we dat die in het verleden alleen op zeer verlaten plekken tot broeden kwamen. Wordt de steenarend een broedvogel in Nederland? 
Foto: Sven Vermeulen

Roots
Waar wacht je nog op?
Maak een mooie camperreis door Duitsland!

Om optimaal te kunnen genieten van een campervakantie naar het sprookjesachtige Duitsland, heeft Goboony een gratis e-book samengesteld. Vol informatie over praktische zaken en zes complete camperroutes door natuurgebieden, prachtige steden en langs talloze kastelen!

Roots
DE MAAND VAN...
VOORJAARSPADDENSTOELEN ZOEKEN

Niet alleen in de herfst, maar ook in het voorjaar kun je de mooiste paddenstoelensoorten vinden. Van de enorme aderbekerzwam tot de prachtig gevormde morielje! April is dé voorjaarspaddenstoelenmaand. Drie soorten met tips waar je ze moet zoeken.
Foto: Paul Böhre

Roots
LONGREAD
DE GROOTSE MEREN VAN DE WERELD

De tien grootste meren van de wereld bevinden zich op verschillende continenten. Het zijn unieke en kwetsbare ecosystemen met een duizelingwekkende hoeveelheid water, en een gigantische biodiversiteit. Dit zijn qua oppervlakte de tien allergrootste meren van de wereld.
Foto: iStock

Roots
HIJ IS ER WEER
DE BOERENZWALUW IS TERUG

De boerenzwaluw keert terug. De eerste vogels zijn alweer gezien, vooral in het zuiden. Houd de lucht in de gaten, ze kwetteren heel wat af. Dat geeft je echt een voorjaarsgevoel!
Foto: iStock

Roots
De mooiste wandelroutes door nationale parken ontdekken?

Profiteer van deze aanbieding en ontvang de nieuwste Roots-wandelgids 'De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland' bij 6x Roots voor slechts € 34. Met deze aanbieding profiteer je van maar liefst 45% korting!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden