Kennisbanken E-installatie
Online versie
Laadstations voor elektrische voertuigen inspecteren
Het aantal openbare en particuliere laadstations neemt langzaam maar zeker toe. Oplaadstations en laadkabels zullen slijten en verouderen door veelvuldig gebruik en omgevingsinvloeden. In dit artikel gaan we in op de inspectie van laadstations.
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
Hoe sluit je een warmtepomp aan?
Voor e-installateurs kan het geen kwaad zich te verdiepen in de warmtepomp. Van dit elektrische verwarmingstoestel werden er alleen vorig jaar al ruim 40.000 verkocht. Hoe sluit je een warmtepomp eigenlijk aan?
Lees verder >
(advertorial)
Partner of Choice
Partner of Choice...

Is een onderzoek waarin een simpele maar cruciale vraag per onderwerp is gesteld: “met welke leveranciers doet u bij voorkeur zaken? Wie dat zijn in de installatiebranche? Dat leest u hier.

‘Meten aan pv-installatie lastige en complexe procedure’
“Het meten aan een pv-installatie, is een van de meest lastige en complexe meetprocedures.” Dit zegt Kees Compaan, manager sales en services bij KWx Meetinstrumenten.
Lees verder >
Andere beveiliging of uitbreiding heeft consequenties voor aardingssysteem
Installateurs beseffen doorgaans goed dat bij aarding veiligheid van groot belang is. Wel wordt nog weleens over het hoofd gezien dat het toepassen van een andere beveiliging of een uitbreiding consequenties kan hebben voor het aardingssysteem.  
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
De nieuwe Fluke IRR1-SOL zonnestralingsmeter doet alles-in-één
De Fluke IRR1-SOL is een alles-in-één tool. Voer met de stralingsmeter de kritische metingen uit die nodig zijn voor installatie, testen, onderhoud en rapportage met betrekking tot zonnepanelen of andere fotovoltaïsche systemen.
Lees verder >
Lumiko voorziet eeuwenoude Contramolen in Kinderdijk van ledverlichting
UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk in Zuid-Holland staat bekend om zijn windmolens. Klemko mocht de enige molen ter wereld die het water twee kanten op kan verplaatsen, voorzien van verlichting.
Lees verder >
Blog
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
Topjobs
Manager voorbereiding & engineering Bouw
GOODIJK PERSONEEL
Lead Engineer Electrical
Siemens Nederlands N.V.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright