Nieuwsbrief Teylers Museum

1 augustus 2024

Laatste kans!

De Grote Illusie - 200 jaar Virtual Realities is nog maar 4 weken te zien. De tentoonstelling neemt je mee terug naar de 19de eeuw, naar de roots van virtual reality, augmented reality en fakes. Dompel je onder in 19de-eeuwse en hedendaagse illusies: neem een kijkje in Teylers topstuk het Kaiserpanorama of stap in een caleidoscopische ruimte. Meer informatie

Lezing Anne Schulp

Deze zomer staat de grootste triceratops van Naturalis in Bibliotheek Haarlem Centrum. In Teylers Museum kun je je de hele zomer lang verdiepen in deze reusachtige dino en zijn wereld. 

Naturalis-onderzoeker Anne Schulp vertelt je op woensdag 7 augustus meer over zijn 11 jaar durende onderzoek naar de kudde triceratopsen.  Reserveer je ticket!

Fossielenrondleiding

Deze hele zomer bruist het in de zalen van activiteiten voor jong en oud. Doe bijvoorbeeld mee aan de Fossielenrondleiding. Ontdek de wonderlijke levensvormen die op aarde (hebben) bestaan. Kijk, bedenk en teken jouw eigen fantasiedier!

Deze familierondleiding is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Bekijk het hele zomerprogramma. 



Laatste kans: Panorama

In het Prentenkabinet worden vijftig getekende panorama’s uit eigen collectie getoond. Panorama’s zijn al eeuwenlang populair. In de 19de eeuw zijn grote panorama’s, zoals Mesdags Panorama van Scheveningen en het Kaiserpanorama (onderdeel van de tentoonstelling ‘De Grote Illusie’), een geliefde attractie. Ze zorgen ervoor dat je je midden in de voorstelling waant. Nog t/m 18 augustus te zien! 
Meer informatie.

 

 

Straks te zien: Maarten van Heemskerck

Ontdek de eerste overzichtstentoonstelling ooit van de 16de-eeuwse meester Maarten van Heemskerck in drie musea (Frans Hals Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en Teylers Museum). Met ruim 60 prenten tonen we vanaf 28 september het succesvolle ondernemerschap van Maarten van Heemskerck in het Prentenkabinet. Meer informatie.